Rămâi conectat

Ştirea zilei

GATA cu parcările neregulamentare în Alba Iulia! Cât veți plăti dacă primăria vă ridică mașina?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor aproba, în ședința din 28 aprilie, regulamentul și tarifele privind privind activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pe raza municipiului Alba lulia.

Potrivit proiectului de hotărâre, activităţile de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar vor fi desfăşurate numai în urma solicitării şi în prezenţa poliţistului rutier din cadrul I.P.J. Alba sau a poliţistului local cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

Tarifele propuse pentru aceste operaţiunile sunt:

– 220 lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de ridicare a vehiculelor
– 130 lei/vehicul plus TVA pentru operaţiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locui de depozitare

*pentru operaţiunea de depozitare a vehiculelor ridicate:
– 30 lei/vehicul plus TVA pentru primele 24 de ore de depozitare
– 45 lei/vehicul/zi plus TVA pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

Conform regulamentului, achitarea tarifului aferent operaţiunii/operaţiunilor efectuate se face, în numerar, la casieria ce funcţionează in cadrul spaţiului de depozitare, în urma prezentării obligatoriu, de către proprietarul sau deţinătorul legal al vehiculului, a documentelor care atestă proprietatea ori deţinerea legală a acestuia, respectiv: documentul de identitate, cartea de identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare sau alte documente care atesta calitatea de utilizator legal al acestuia.

Restituirea vehiculului ridicat va fi făcută de către personalul de pază numai după prezentarea documentului de identitate şi a dovezii de achitare a tarifului aferent operaţiunilor efectuate, în baza unui proces-verhal de eliberare.

În cazul nerevendicarii vehiculelor ridicate şi depozitate, în termen de 30 zile de la data întocmirii dispoziţiei de ridicare, se vor aplica prevederile Legii nr.421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale şi a HG nr. 156/2003 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.421/2002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea