Rămâi conectat

Curier Județean

Garda de Mediu, despre poluarea pe râul Ampoi, zona Zlatna: A avut loc o deversare de ape uzate de pe platforma industrială. Mortalitate piscicolă înregistrată pe o lungime de un kilometru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda de Mediu Alba a transmis, joi, primele concluzii legate de cazul de poluare accidentală pe râul Ampoi, zona Zlatna. Potrivit reprezentanților instituției, ar fi avut loc o deversare de ape uzate, prin canalul pluvial de pe platforma industrială.

“În data de 18 iulie, în jurul orei 14.00, Garda de Mediu Alba a fost sesizată despre producerea unei poluări accidentale a râului Ampoi, manifestată cu mortalitate piscicolă (peşti de mărime mică şi medie).

O echipă de comisari s-a deplasat în zona industrială a localităţii Zlatna. S-a constatat că a avut loc o deversare, prin canalul pluvial de pe platforma industrială, de ape uzate de culoare neagră-verzuie. Mâlul rămas pe marginea cursului apei şi în ochiurile de apă cvasiexistente avea o culoare verde. Pe o lungime de circa 1 km a existat mortalitate piscicolă. Peştii morţi aveau între 5-20 cm. Nu a putut fi apreciată cantitatea acestora”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții Gărzii de Mediu.

Totodată, potrivit acestora, ”s-au prelevat probe de apă de către reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apei Alba. După obţinerea rezultatelor analizelor, Garda de Mediu Alba urmează să finalizeze cercetarea evenimentului şi să depisteze sursa de poluare”.

Reamintim că cetățeni din zonă au sesizat cazul marți, 18 iulie, postând pe rețeaua de socializare Facebook imagini video. Potrivit acestora, pești morți ar fi fost observați pe albia râului, între Zlatna și localitatea Feneș.

Vedeți si VIDEO: Sute de pești morți descoperiți pe râul Ampoi, în aval de Zlatna. Garda de Mediu a recoltat probe și a deschis o anchetă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea