Rămâi conectat

Cultură Educație

GALERIE FOTO: Copiii, sărbătoriţi la Aiud. O mulțime de activități educative, pe aleile parcului din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

copii aiud15În parcul municipal din Aiud, copiii cu vârste de până la 18 ani, chiar şi mai mari, au fost aşteptaţi, sâmbătă, de către Serviciul de Ajutor Maltez pentru a fi sărbătoriţi. Este adevărat că evenimentul organizat de „maltezii” aiudeni a venit mai târziu decât data la care copiii au fost sărbătoriţi pe întreg mapamondul, dar faptul că nu au fost uitaţi ne face să ne gândim că membrii organizaţiei sunt oameni vrednici de admirat.

Chiar dacă au trecut deja 10 zile de la ziua oficială a copilului, tindem să credem că pentru părinţi «Ziua copilului» nu este doar cea indicată în calendarul evenimentelor, ci este zilnică. Acest lucru îl resimt, cel mai bine, copiii de lângă noi. Astăzi este o zi specială deoarece o sărbătorim împreună, noi, aiudenii, cu mic, cu mare. Suntem aici pentru a le spune copiilor din Aiud un călduros «La Mulţi Ani!», plini de fericire, să le dorim o copilărie fără griji, mereu alături de părinţii şi bunicii iubitori şi grijulii”, a spus Hajnal Szabo, una dintre activistele malteze din Aiud.

Organizată de către Serviciul de Ajutor Maltez împreună cu Primăria municipiului Aiud, sărbătoarea a spus un „Bine aţi venit!” pentru câteva zeci de copii ai municipiului, care au putut participa la o mulţime de activităţi educative organizate pe aleile parcului aiudean. Cele şapte ateliere care au aşteptat copiii au fost organizate în aşa fel încât, în conformitate cu cerinţele probelor, fiecare trebuia să unească cel puţin două persoane într-o echipă, un părinte şi un copil, o legătură simbolică bine ştiută. Motivaţional, copiii trebuiau să participe la toate probele, primind în schimb câte un cartonaş care le dădea dreptul să îşi aleagă o jucărie.

Aflată la evenimentul maltezilor aiudeni, nou alesul primar al municipiului Aiud, Oana Badea, a declarat că evenimentul îi aduce aminte de copilărie şi că ceea ce se întâmplă în parcul municipal este „într-adevăr o sărbătcopii aiud03oare pentru copii mici, dar şi pentru copii mari” şi le-a urat tuturor succes în tot ceea ce vor întreprinde în viitor.

Cele câteva ore petrecute în aer liber le-a dat copiilor posibilitatea de a participa, împreună cu unul dintre părinţii lor, la probe deosebit de interesante din care amintim doar câteva cum ar fi: căţăratul pe panou, pescuitul în lighean, desenul, construcţii „lego” şi multe altele.

Dorel LAZĂR

[nggallery id=2279]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea