Rămâi conectat

Politică Administrație

”Gala Recunoștinței”, una dintre cele mai mari sărbători postrevoluționare din Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Aniversarea a 25 de ani de administrație publică aiudeană va ușura bugetul local de 60.000 lei

La Aiud administrația se pregătește pentru aniversarea a 25 de ani de administrație publică locală, cu siguranță cea mai mare și importantă sărbătoare  postdecembristă din municipiu.

Cetatea AiuduluiDacă miercuri 30 martie 2016, aleșii locali vor fi de acord și vor aproba proiectul de Hotărâre de Consiliu Local inițiat de către primarul Mihai Horațiu Josan, luna mai 2016, imediat după Sfintele Paște, va debuta una dintre cele mai mari sărbători postrevoluționare din Aiud.

Prin această amplă manifestare, denumită ”Gala Recunoștinței” administrația publică aiudeană, Primăria Municipiului Aiud împreună cu Consiliul Local Aiud, dorește să marcheze acest ciclu administrativ, prin organizarea unor activități prin care să-și exprime aprecierea față de primarii, viceprimarii și toți consilierii locali care și-au desfășurat activitatea în acești 25 de ani.

Potrivit raportului de specialitate care însoțește proiectul inițiat de primarul Mihai Horașiu Josan, în cadrul evenimentului care se va desfășura pe parcursul a cinci zile calendaristice (4-8 mai) vor avea loc: ședința solemnă în care se vor acorda distincții și se va semna protocolul de colaborare cu orașul Soitvadkert din Ungaria (cel mai proaspăt oraș înfrățit cu municipiul Aiud), vizitarea municipiului Aiud, spectacol folcloric la nou renovatul Cămin Cultural din Ciumbrud, degustare de vinuri la crama „Domeniile Boieru”, meciuri de fotbal în cadrul cupei „Old Boys” și un festival cu participarea delagațiilor oaspete.

Din estimările făcute de inițiator și aparatul de specialitate din subordine, la „Gala Recunoștinței” vor fi invitate 64 de persoane și primarii localităților înfrățite cu municipiul Aiud, aceștia fiind însoțiți fiecare de cîte o delegație oficilă reprezentativă pentru localitățile respective.

Deocamdată nu se știe exact numărul total al participanților străini, ce vor fi prezenți la evenimentele din municipiul Aiud, acesta putând fi stabilit doar după data de 15 aprilie 2016, data până la care fiecare oraș înfrățit va trebui să anunțe componența delegațiilor. Din estimările făcute de aparatul de specialitate din primăria municipală s-ar putea ca numărul acesta să se ridice undeva în jur de 90 de persoane.

Pentru susținerea financiară a acestui eveniment, unic în istoria municipiului Aiud, inițiatorul a propus aleșilor locali să aprobe cheltuirea de la bugetul local a 60.000 lei, adică 600.000.000 de lei vechi. Din această sumă aproximativ 40.000 lei vor fi alocați pentru masa și cazarea invitaților, 5.000 lei pentru transportul delegațiilor. Pentru plachete, diplome, obiecte aniversare și cadouri au mai fost repartizați 10.000 lei, iar pentru eventuale cheltuieli neprevăzute încă 5.000 lei.

Dorel Lazăr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea