Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Furturi comise pe raza județului, soluționate de IPJ Alba – ce obiecte sunt la mare căutare pentru hoți și cum profită aceștia de neatenția dumneavoastră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe furturi comise pe raza județului, în ultima perioadă, au fost soluționate de IPJ Alba. Patru persoane, între care un minor, sunt în vizorul polițiștilor după ce au dat lovituri, profitând și de neatenția proprietarilor bunurilor sustrase.

Astfel, la data de 10 iulie a.c., polițiștii de investigații criminale din Cugir i-au identificat pe C.A.D, de 18 ani și R.A.D., de 30 de ani, ambii din oraș, care sunt bănuiți de comiterea unui furt. Se pare că, în noaptea de 08/09.07.2015, cei doi au pătruns, prin efracție, într-o casă nelocuită din Cugir și au sustras o combină muzicală și mai multe obiecte de îmbrăcăminte. Cu ocazia activităților de cercetare efectuate, polițiștii au reușit recuperarea prejudiciului, în proporție de 80%. Față de C.A.D. și R.A.D. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

De asemenea, polițiștii din Aiud l-au identificat pe un bărbat, în vârsta de 61 de ani, din municipiu, cunoscut cu antecedente penale, care a furat din piața din Aiud, bicicletele unor cetățeni. În fapt, în zilele de 8 și 9 iulie a.c., M.G., recent eliberat din penitenciar, a sustras două biciclete ale unor cetățeni din Aiud și Lopadea Nouă pe care le-a transportat în comuna Lopadea Nouă, cu intenția de a le valorifica. Cele două biciclete, a căror valoare a fost estimată de păgubiți la suma de 1.100 lei, au fost recuperate și restituite proprietarilor, iar față de M.G. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

La rândul lor, polițiștii din Jidvei au soluționat două furturi comise de un minor care a profitat de neatenția proprietarilor. La data de 11 iulie a.c., un tânăr din comună a reclamat că, în noaptea precedentă, din curtea locuinței lăsată neasigurată, i-a fost sustrasă bicicleta.

În timp ce polițiștii efectuau investigații în legătură cu acest furt, au fost sesizați de către un alt tânăr, în vârstă de 28 de ani, cu privire la faptul că din autoturismul pe care-l lăsase neasigurat, peste noapte, în curtea unui bloc de locuințe din comună, au fost furate mai multe obiecte.

În urma investigațiilor efectuate cu operativitate, polițiștii din Jidvei au reușit să identifice persoana bănuită de comiterea furturilor. Este vorba de un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Bazna, județul Sibiu, de la care s-a reușit recuperarea parțială a prejudiciului ce a fost estimat de păgubiți la valoarea totală de 3.000 de lei.

Față de minorul bănuit de comiterea furturilor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliția recomandă:

– Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
– Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
– Încuiaţi-vă autoturismele şi nu lăsaţi bunuri de valoare în acestea, la vedere!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea