Rămâi conectat

Politică Administrație

Funcționarii publici au ieșit în stradă și cer salarii mai mari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de funcționari publici se află în fața Ministerului Muncii, fiind nemulțumiți de salarii.

Funcționarii publici cer salarii mai mari, dar și aplicarea legii unitare a salarizării.

Au ieși la protest peste două sute de funcționari publici, din peste 10 județe.

„Din cauză că avem o salarizare de subzistență am declanșat acțiunea de protest. Dacă discuțiile nu vor avea niciun rezultat vom continua acțiunile și de data aceasta vom ajunge să blocăm întreaga administrație locală. Cerem punerea în aplicare a legii salarizării unitare (Legea 284 n.r.), lege care este adoptată din 2010 și pe care suntem încadrați și care nu a fost pusă în aplicare. Vreau să vă spun că nu este adevărat că nu există bani pentru punerea ei în aplicare. Legea se putea pune în aplicare și cu creșterile care s-au dat, de 10 și 12% pentru că se puteau da aceste creșteri la diferența dintre salariul pe care îl are omul și cel din grilă”, a spus Silvia Moldovan, președintele Federației Sindicatelor Pro-Administrație, citat de Agerpres.

Potrivit acesteia, administrația locală este aproape de desființare și sunt primării de comune unde mai sunt câțiva angajați din cauza salariilor mici.

„Din cauza salarizării cu salariul minim pe economie oamenii nu sunt atrași. Au răspunderi foarte mari, răspund în fața Curții de Conturi, în fața DNA și preferă să meargă cu un salariu puțin mai mare și ca vânzători, chiar dacă au studii superioare”, a precizat Silvia Moldovan.

De asemenea, aceasta a anunțat că sindicaliștii doresc să discute cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, nu cu alți reprezentanți ai ministerului, scrie Digi24.

Aceștia au ieșit să protesteze și săptămâna trecută în fața Ministerului Muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea