Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Fraudă cu fonduri europene: DNA a trimis în judecată 3 persoane, între care un fost funcționar de la DSV Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au anunțat luni, 7 ianuarie, că au dispus trimiterea în judecată a trei persoane învinuite de comiterea unor infracțiuni prin care au obținut pe nedrept sume de bani din fonduri europene.

Este vorba despre Bobariu Bianca Cristina, administrator SC Euro Pan Gold SRL Alba Iulia și Roman Beniamin, în sarcina cărora s-au reținut următoarele infracțiuni: folosire sau prezentare de documente false, incomplete sau inexacte care are ca rezultat obținerea pe nedrept de sume de bani din bugetul Comunității Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor; înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și Bobariu Alexandru Ioan, angajat în cadrul Direcției Sanitar Veterinare Alba la data comiterii faptelor (în prezent angajat al DSP Alba – potrivit precizărilor făcute de reprezentanții DSVSA), care este acuzat de instigare la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente false incomplete sau inexacte care are ca rezultat obținerea pe nedrept de sume de bani din bugetul Comunității Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată și  instigare la infracțiunea de înșelăciune, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, la instigarea inculpatului Bobariu Alexandru Ioan, inculpații Bobariu Bianca Cristina și Roman Beniamin au prezentat la A.P.D.R.P. – Centrul Alba Iulia mai multe înscrisuri cu conținut nereal (declarații, contract de vânzare – cumpărare, plan de afaceri) în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene structurale pentru punerea în practică a proiectului intitulat „Modernizare și dezvoltare stupină”. În această modalitate, cei doi inculpați au încasat în mod injust suma totală de 61.002,72 lei (echivalentul a aproximativ 14.490 euro) reprezentând sprijinul financiar nerambursabil provenit din fonduri europene (Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”), sumă cu care A.P.D.R.P. s-a constituit parte civilă în procesul penal”.

Potrivit procurorilor, în vederea recuperării prejudiciului, s-a instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparținând celor trei inculpați.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea