Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Frăţia lichelelor – Colonelul de securitate Alexandru Pereş versus anticomunista Doina Cornea (comunicat)

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am publicat acest material în presă locală în perioada alegerilor parlamentare. L-am auzit pe dl. senator Pereş afirmând că mişcările de protest din ultimele zile îi aduc aminte de mineriade(?!). Cât tupeu fesenist trebuie să ai să spui aşa ceva când ţi-ai făcut carieră şi ai crescut lângă asemenea … „oameni”?! Aşteptăm încă răspuns domnule senator. Dacă nu, voi repeta acest lucru până veţi răspunde sau veţi face ce trebuie şi aţi promis chiar public: că veţi face pasul înapoi! Şi pentru că vorbiţi de mineriade, în spiritul familiei dvs. speram că nu pregătiţi de fapt dvs o mineriadă ca să evacuaţi oamenii „din piaţă” sau alte anchete în beciurile poliţiei aşa cum aţi învăţat acasă.

La 20 de ani de la Revoluţia din 1989, când aveam 14 ani m-am bucurat şi eu că un copil că am scăpat de Ceauşescu. Am sperat atunci că vom scăpa de hidosul regim, în care învăţam la lumina lumânării, în care ne uitam la TV doar două ore pe zi ca să îl vedem pe Ceauşescu şi în care Securitatea împrăştia teroarea printre oameni. Am avut bucuria aceiei ziie şi pentru că oameni din familia mea şi dragi mie au avut de suferit în urma regimului bolsevico-securist. Speram că acei odioşi oameni care au îngrozit şi terorizat o ţară, ţinând-o în beznă şi în întuneric nu vor mai avea niciodată ceva de spus în ţara asta.

M-am înşelat. Hidra securiştilor a pătruns până în cele mai înalte trepte ale societăţii. Şi mai exact până la al vârful statului român.

Da, oameni buni este vorba de fostul vicepreşedinte al Senatului României, Alexandru Pereş, al cărui tată a fost unul din cadrele de nădejde ale Securităţii. Niciodată, nu l-am auzit să-şi asume acest lucru în mod public. De ce oare? O să-mi asum eu acest demers chiar dacă ştiu că voi declanşa zoailele pedelisto-securiste din judeţul Alba, care încă mai folosesc minciună şi intoxicarea pentru compromiterea adversarilor.

Vreau să-l întreb pe Alexandru Pereş dacă ştie că în anul 1984, când tatăl său era Şeful Securităţii din Cluj, a instrumentat dosarul de urmărire informativă al Doinei Cornea şi transmitea şefilor ierarhici că „acţiunile de influenţare pozitivă asupra Doinei Cornea şi a fiului său s-au intensificat”? Vreau să-I mai întreb pe fostul număr trei în statul român dacă ştie legătura dintre colonelul Alexandru Pereş şi Silviu Dragomir, secretarul Adunării de la Alba lulia? Vreau să-I mai întreb cine a semnat din partea FSN nota nr. 15/14.06.1990 de solicitare a trenurilor speciale pentru participanţii la mineriadă şi care a fost rolul său în aceste evenimente?

Sunt doar câteva rânduri la care aştept răspuns. În caz că nu le voi primi sunt convins că oamenii trebuie să afle adevărul şi voi prezenta documente publice. Am întârziat acest moment întrucât era campanie electorală şi nu am vrut să se înţeleagă că este un atac politic. Vă asigur însă că fiecare dintre noi trebuie să dea socoteală, chiar şi al treilea om în statul roman.
Nu primim lecţii de morală de la nişte oameni care au rădăcini în cei mai mare rău al României. Nu primim lecţii de moraiitate de ia un batar ai mineriadei. Vremea voastră va trece! Până şi Ceauşescu a pierdut. Nu ne este frică de voi şi de metodele voastre securiste şi nici nu ne veţi putea închide gura vreodată. Indiferent că suntem în opoziţie sau la putere voi avea acelaşi comportament şi atitudine în legătură cu hoţii care strigă hoţii.

Florin ROMAN, vicepreşedinte PNL ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea