Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: YIAMAS, o parte din insula grecească Thassos a ajuns pe malul Mureșului, la Drâmbar, odată cu deschiderea unei autentice taverne grecești

Ziarul Unirea

Publicat

în

O parte din insula grecească Thassos a ajuns pe malul Mureșului, la Drâmbar, odată cu deschiderea unei autentice taverne grecești – YIAMAS. Pe fosta locație a complexului Mureșul Drâmbar a fost amenajat un restaurant cu specific grecesc, într-un ambient care combină albul de marmură al insulei Thassos și albastrul Mării Egee, toate asezonate cu o mică plantație de măslini în miniatură, risipită decorativ pe mese.

La acestea se adaugă, într-un mod fericit, verdele terenurilor de sport din apropiere, locuri în care clienții tavernei se pot relaxa în mod activ. Atmosfera relaxantă și primitoare, o explozie de arome grecești îmbinate magistral în albul unei farfurii, o muzică ambientală grecească, toate contribuie la reușita unei ieșiri în oraș, cu iubita, cu familia sau cu prietenii.

Bucătarul șef și administrator al tavernei YIAMAS, Vasilis SOTIRIANOS a venit în România, împreună cu soția sa, tot bucătar, Giota Dapudi și unul dintre copii, în luna ianuarie 2017. Cei doi, împreună cu familiile, mai au două taverne grecești în insula Thassos, acolo unde și locuiesc.

Majoritatea produselor folosite în bucătărie de cei doi sunt aduse direct din Insula Thassos: calamari, caracatiță, creveți, patru feluri de brânză, mirodenii din cele mai diverse, adunate parcă direct din Olimpul lui Zeus. Calamarul și caracatița sunt pescuite din Marea Egee, în decembrie, când este permis pescuitul.

Vasilis SOTIRIANOS spune că a ales să aducă o frântură din Grecia în România deoarece a constatat că, în ultimii ani, constant, 70% dintre turiștii care frecventează tavernele lor din Thassos sunt români. Și așa s-au convins că românii apreciază mâncarea grecească. Motivul pentru care a ales Alba Iulia? Aici are prieteni buni, care i-au arătat și oportunitatea afacerii.

https://www.youtube.com/watch?v=kAcJ8jvtktk&feature=youtu.be

Piese de rezistență din meniu?  ”Calamari gemisto” – calamar umplut cu feta, cașcaval, ierburi aromate, ardei, ”Htapodi sharas” – caracatiță, măsline, ulei de măsline, oțet, ardei murat, ”Garidesc” – creveț prăjiți sau la grătar, salată verde, lămâie, ”Horiatiki” – salată grecească, ”Yiamas salad”, ”Souvlaki hirino” – carne de porc pe băț, tzatziki, pita grecească, cartofi și multe, multe alte bucurii culinare ce, cu siguranță, vor duce clientul, pe nesimțite, în aromata și însorita Grecie. Și pentru ca fericirea să fie deplină, bucătarii greci de la Yiamas vă pot răsfăța cu dulciurile tradiționale din Tassos: ”Pana Cotta” – o budincă din lapte cu vanilie, ”Galactompoureko” – un foietaj cu lapte zahăr ouă și griș, halva. Există și un meniu al zilei, la prețuri mai mult decât accesibile.

Aici se pot organiza petreceri mai mici sau mai mari, zile de naștere petreceri organizate de companii, botezuri, nunți, cu meniuri la alegerea clienților. Locația are două săli de evenimente cu 290 respectiv 55 de locuri. Chiar și la petrecerile de copii se optează aici pentru o combinație culinară ce cultivă gustul micuților pentru bucătăria grecească: se renunță la câte o jumătate de pizza în favoarea meniului tradițional souvlaki, frigăruia pe băț. Pe viitor, aici se vor organiza și seri cu tematică grecească.

Pentru rezervări de mese se poate apela numărul de telefon 0720.099.677 iar pentru  organizări de evenimente se poate apela numărul de telefon 0799.982.892. De asemenea, terenurile de sport se pot rezerva.

https://www.youtube.com/watch?v=vhWcy4W2e0c&feature=youtu.be

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea