Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: SHOW exploziv cu Willy William, James Arthur și Inna, sâmbătă seara, la Alba Fest

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 10.000 de persoane au fost prezente, sâmbătă, în Piața Cetății din Alba Iulia la concertele artiștilor Inna, Willy William și James Arthur, susținute cu ocazia Festivalului Alba Fest 2016.

alba fest sambata019

 

Cea mai așteptată seară din cadrul Festivalului Alba Fest a fost sâmbătă seara când pe scena Alba Fest au urcat artiști de talie internațională. Pe scena din Piața Cetății au concertat Willy William, Inna, James Arthur, warm-up-ul fiind asigurat de cei de la Mooving. Spectacolul se încheie târziu în noapte cu focuri de artificii.

Festivalul Alba Fest are un buget de circa 170.000 de euro, dintre care 70.000 de euro provin din partea sponsorilor, iar 100.000 de euro reprezintă contribuția municipiului, cel mai scump artist fiind James Arthur. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a spus că 170.000 de euro este suma maximă de care dispun pentru organizarea Festivalului, însă ceea ce nu va fi cheltuit va fi direcționat spre alte evenimente.

Ultima seară va fi dedicată cu preponderențe persoanelor de vârsta a doua și a treia, de la ora 18.00 urmând să înceapă concertele de muzică populară. Vor concerta Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul „Icoane”, Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniați de Ansamblul „Jidvei România”.

La niciun spectacol nu se percepe taxă, iar, potrivit reprezentaților Primăriei Alba Iulia, în această perioadă, locurile de cazare în municipiu sunt ocupate în proporție de 100 la sută.

”Aşa cum se ştie, sau ar trebui să se ştie, Alba Fest nu este un eveniment de inerţie, ci singurul festival care a exclus tot ce era în plus, aducând pe scena lui superlativele absolute ale momentului. Surprinzător prin prospeţimea din fiecare an a line-up-ului, convingător prin efervescenta şi spiritul publicului, Alba Fest este emblema evenimentelor din Cealaltă Capitală. Peste 30.000 de participanţi în fiecare an,  peste 40.000 watts de sunet consumaţi, cel puţin 3 zile de muzică bună în forma cea mai pură, şi 100% ocupare la cazare, cam asta înseamnă în cifre şi date festivalul din Cetate, singurul cu cea mai sănătoasă creştere din Transilvania. Desfăşurat în cea mai mare cetate a României, evenimentul devine de neocolit de mii de tineri care aleg să-şi întâlnească idolii în regim de gratuitate şi să se distreze la preţuri nepiperate. La toate acestea, adăugaţi precizia şi consistenţă cu care acest eveniment este conectat la întreaga ţară prin cele mai importante canale de comunicare”, transmite Primăria Alba Iulia.

La acest Festival, majoritatea comercianților și toți cei din industria alimentară care prepară mici, grătare sau cartofi prăjiți, își desfășoară activitatea pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, la aproximativ 200 de metri de locul unde se susțin concertele. Turiștii și albaiulienii își pot cumpăra, însă, de la standurile din Piața Cetății, băuturi alcoolice și non-alcoolice, plăcinte, popcorn, turtă dulce, clătite, kurtos kalacs și alte asemenea produse.

DUMINICĂ, 29 mai 2016

09:00   Concursul Internațional de Machete Statice – Expoziție machete tehnică militară / Caponiera Palatul Apor

10:00  Joacă-te cu Ping și Pong – Animație stradală pentru copii / Piața Cetății

11.00   GAȘCA ZURLI – Animale Colorate – Spectacol pentru copii / Scena Piața Cetății

12:00   Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a

18:00   CONCERTE – Ansamblul Profesionist „Mureșul”, Veta Biriș, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu și Ansamblul „Icoane”, Laura Lavric, Cornelia și Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu – acompaniază Ansamblul „Jidvei România” / Scena Piața Cetății

[nggallery id=2178]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea