Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: O dioramă a Munților Apuseni amplasată într-o piramidă transparentă – noul punct de atracție al orașului Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După câteva zile de funcționare în probe, ieri a fost finalizată o dioramă a Munților Apuseni care a devenit o noutate pentru orașul Câmpeni, fiind amplasată în parcul din fața primăriei, într-o piramidă patrulateră.

Amplasată pe o bază pătrată de beton cu latura de 4 metri, piramida are o înălțime de 236 cm, fiind acoperită cu policarbonat transparent care are inserții împotriva razelor ultraviolete, aceasta având rolul de a proteja diorama din interior.

Lucrarea a fost realizată cu bani din bugetul orașului, după ce consilierii locali aprobaseră în ședința de la sfârșitul lunii mai suma totală de 19.500 lei pentru realizarea proiectului ,,Diorama și lucrări de amenajare platformă și construire protecție”, propus de primarul Ioan Călin Andreș.

Diorama a fost realizată pe durata a aproximativ 3 săptămâni de artistul plastic Viorel Iosif din Zlatna care a precizat că pe matrița din fibră de sticlă sunt amplasate pietre semiprețioase – agate, calcedonii, calcopirită, cristale de stâncă, jaspuri luminate cu leduri – alături de numeroase alte elemente specifice acestei zone: un munte cu o locuință în vârf și drum de acces, gospodării moțești cu animale, moară pusă în mișcare de apă, galerie și o exploatare minieră, trenuleț electric care trece printr-un tunel și printr-o gară austriacă, o apă curgătoare, vegetație, animale, precum și alte elemente.

YouTube video

Diorama a devenit deja un punct de atracție al orașului, fiind fotografiată și privită cu atenție atât de copii, turiști, cât și de majoritatea cetățenilor care trec prin fața Primăriei orașului Cîmpeni, localitate care se pregătește de primirea musafirilor cu ocazia Zilelor Orașului și Târgului de Fete de pe Muntele Găina – evenimente care se vor desfășura săptămâna viitoare, începând de marți, 18 iulie.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4320]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea