Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO/VIDEO: Incredibil! Vezi mielul cu 6 picioare, fătat azi-dimineață în județul Alba!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tot mai des auzim despre nașterea animalelor cu mai multe capete sau picioare, care impresionează lumea și trezesc adesea numeroase dezbateri în comunitățile unde se petrece “nemaivăzutul”. Semn divin, ghinion sau noroc, ori o întâmplătoare malformație genetică, sunt de obicei explicațiile pe care oamenii și le dau în asemenea situații. 

Un astfel de eveniment s-a petrecut azi dimineața în jurul orei 5.00, în satul Galtiu, județul Alba, unde o oaie a adus pe lume un miel cu șase picioare. Ciobanul care a ajutat mioara să fete a rămas încremenit când a văzut că mielul are două picioare în plus, fiind în rest într-o stare bună de sănătate. Animalul are patru membre aparent perfect normale, însă, în partea de mijloc, mai are încă două membre!

A anunțat imediat stăpânul turmei, care s-a deplasat la stână unde a văzut cu ochii săi, ceva despre care auzise doar la televizor. Animalul se străduia singur sa se ridice pe cele patru picioare funcționale pentru a se hrani cu laptele mamei, dar vointa sa nu a fost de ajuns. Așa că domnul Daniel, proprietarul ovinelor, impresionat fiind de condiția mieluțului, a culcat oaia la pământ și l-a pus pe acesta la masă. Dornic să trăiască, animalul a început să sugă laptele care l-a ajutat să se întremeze, să mai câștige timp în lupta sa aparent imposibilă pentru supraviețuire.

Sătenii care au aflat că în satul lor o oaie a fătat un miel viu cu șase picioare au avut reacții diferite. Unii și-au făcut cruce, gândindu-se automat la un semn divin, alții arătându-se foarte mirați și-au exprimat doar curiozitatea de a-l vedea cu proprii lor ochi, dar au fost și cei care, mai puțin impresionați au spus că au mai auzit de astfel de anomalii ale naturii.

Am contactat pentru explicarea acestui fenomen un medic veterinar, specializat în ovine, cu o experiență de munca de zeci de ani. Astfel am aflat că cele două membre în plus sunt rezultatul unei malformatii genetice care poate fi cauzata de acțiunea viruşilor sau radiaţiilor ori de o diviziune incorecta a celulelor sexuale in etapa de dezvoltare timpurie a embrionului.

Veterinarul spune că se nasc mii de miei în această perioadă și este culmea să nu apară și câte o situație de acest gen, deși ne-a mărturisit că nu a văzut niciodată în cariera sa un miel viu cu șase picioare. Din nefericire medicul a declarat că animalul nu are nicio șansă de supraviețuire, fiind doar o chestiune de timp până când mielul va muri sau va fi sacrificat. A spus că în aceste situații ciobanul va lua un miel de la altă mioară, care a fătat doi și il va da spre îngrijire oii rămase fără.

“Nu are nicio legătură cu divinitatea și nici medicina nu este implicată!”, a ținut să sublinieze veterinarul. Acesta a mai amintit că este importantă cosanvinizarea din timp în timp, adică berbecii din turmă trebuie schimbați, pentru a reduce astfel șansele aparației modificărilor și malformațiilor genetice.

“Am vrea cu toții să se nască numai copii frumoși, numai animale frumoase și sănătoase, or acest lucru nu este posibil. Mereu a existat și va exista un procent cu anomalii genetice, iar acest lucru nu este anormal”, a mai spus veterinarul.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea