Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Ziua orașului Baia de Arieș – spectacol folcloric și premierea cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 6 august, când creștinii ortodocși au sărbătorit Schimbarea la față a Domnului, Primăria și Consiliul Local Baia de Arieș au organizat o nouă zi a orașului cu iahnie de fasole și cârnăciori, ultimul eveniment de acest fel desfășurându-se în localitate în anul 2015. 

Evenimentul a debutat puțin după miezul zilei cu un cuvânt de deschidere rostit de primarul Traian Pandor care a urat ,,bun venit!” tuturor, alături de o parte dintre oficialitățile locale regăsindu-se Corneliu Olar – deputat de Alba în Parlamentul României și Alin Florin Cucui – vicepreședintele Consiliului Județean Alba. Momentul a fost urmat de un Te Deum oficiat de un sobor de preoți, depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și s-a continuat cu un program de cântece, dansuri populare, dansuri de societate și de majorete susținut de elevii Liceului ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș.

La ora 15 a fost programată premierea cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă în 2016 și 2017, ocazie cu care au fost premiați și cei 4 elevi din clasele IX-XI de la Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, tineri care au câștigat în urmă cu câteva zile locul al III-lea al concursului național de protecție civilă ,,Cu viața mea apăr viața”: Andreea Corţ, Silvian Alb, Alin Peteleu și Paul Goia.

Chiar dacă în jurul orei 16 s-a abătut asupra localității o ploaie torențială, cea mai mare parte a participanților a rămas la spectacolul folcloric susținut de ansamblurile ,,Ambient” și ,,Augustin Bena” al județului Alba, iar apoi să-i vadă, să cânte și să danseze alături de apreciații interpreți Angela Rusu, Traian și Valeria Ilea, ultimii doi coborând de pe scenă printre oameni la melodia ,,Pușca și cureaua lată”.

Seara a fost dedicată tineretului, care a avut parte de un spectacol de muzică ușoară cu Xoxo și Sandra, iar la final, cerul de deasupra orașului a fost luminat de un impunător foc de artificii pregătit de organizatori.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4427]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea