Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum altfel să sărbătorești femeia, dacă nu prin poezie și muzică? Bucuria și sensibilitatea exprimate în mod artistic și-au făcut locul în rutina zilnică a elevilor și profesorilor Scolii Gimnaziale Nr. 3, care au sărbătorit Ziua Internațională a Femeii printr-un proiect educativ, intitulat sugestiv “De ziua ta”.

Inserat în timpul programului școlar, proiectul a reunit pentru aproximativ jumătate de oră elevii claselor V-VIII, cadrele didactice și părinții, în cadrul unui careu festiv. Sub coordonarea profesorilor, Stela Țîrlea, Luminița Cebotari, Daniela Igna, Mihaela Veșes, Luminița Sgubea, Sabina Presecan și Hada Elisabeta, copiii au recitat poezii și au interpretat melodii dedicate femeii, “cea care poartă viață și naște viață, fiind iubire și smerenie”. Un omagiu muzical deosebit au adus soliștii și instrumentiștii Grupului folk “Anotimpuri”, pregătiți de prof. Luminița Cebotari și pr. Adrian Cebotari.

“Am dorit să celebrăm ziua de 8 MARTIE prin cultivarea gustului pentru frumos și artă. Într-o lume în care timpul pare să nu ne mai înțeleagă, am găsit prilejul de a împărtășii bucuria acestei zile în care fiecare dintre noi sărbătorim pe cineva drag: mama, bunica, sora, fiica, doamna învățătoare, colega, prietena, soția. Prin derularea proiectului am dorit să cultivăm în copii respectul și considerația pentru aceste ființe care oferă neobosit iubire. În același timp, astfel de evenimente ne dau posibilitatea de a stimula aptitudinile și înclinațiile artistice ale elevilor, contribuind concomitent cu activitatea instructiv-educativă, la formarea trăsăturilor pozitive de caracter”, ne-a declarat inițiatorul proiectului, prof. Luminița Cebotari.

La finalul manifestărilor, directorul instituției, Stela Târlea a felicitat doamnele prezente, a transmis găndurile sale bune către mamele și bunicile elevilor și și-a exprimat aprecierea față de cei care s-au implicat în activitate.

[nggallery id=3545]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea