Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ziua copilului adoptat, sărbătorită la Alba Iulia. Cum s-au distrat copiii și părinții adoptivi din județ la evenimentul organizat de DGASPC Alba, la Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DGASPC Alba a marcat, marți, Ziua Națională a Adopției, sărbătorită în fiecare an pe data de 2 iunie, printr-un eveniment organizat la sala Ballroom din cadrul centrului comerical Alba Mall. La acest eveniment, care a avut ca scop principal sărbătorirea  adopţiei, au fost invitaţi să participe toţi copiii şi părinţii adoptivi de pe raza judeţului Alba. Copiii au fost implicaţi în activităţi  specifice vârstei lor, iar părinţii au avut ocazia să discute şi să îşi împărtășească din experienţele lor.

”Salut! Pe mine mă cheamă Petru. Ea este mama și el este tatăl meu. Tu ai părinți?”, a fost întâmpinarea făcută de un prichindel de 4-5 ani, marți, 6 iunie a.c., la sala de evenimente ”Ballroom” din cadrul Alba Mall, când s-a sărbătorit”Ziua copilului adoptat” – ziua copiilor crescuți în sufletul părinților, transmit organizatorii.

Surprindere și, mai apoi, un zâmbet larg, sincer pe fața au avut cei 30 de copiii când i-au descoperit pe Mickey Mouse, pe Minnie, Spider-Man, clovnul cel colorat și toboganul gonflabil.

”Mami! Tati! Uite  Spider-Man! Chiar poate să se cațere pe perete?; ”Mami, și eu vreau să mă picteze pe față!”;”Rochița mea seamănă cu a ta, Minnie!”; ”Ai grijă cum te urci, să nu aluneci!”;”Și eu vreau să mănânc lângă Mickey!”; ”Îți place de mine, așa?Sunt o vulpiță.”; ”Mami, unde ești?Să nu pleci!”; Când o să fiu mare mă fac magician!”; ”Mai stăm un pic, un pic, te rog! Uite că mai sunt copii!”.

Au fost câteva ore pline de  inocență, bucurie, muzică,uimire, zâmbete timide, dar și hohote de râs; copiii au dansat, s-au dat pe toboganul gonflabil, s-au jucat și au cântat cu clovnul și mascotele Disney, au rămas  uimiți și încântați de Magician, iar părinții s-au cunoscut și au vorbit despre ei, copiii lor, pe care nu i-au scăpat nicio clipă din ochii.

”Am organizat acest eveniment pentru a celebra copilul adoptat și familia lui, pentru ca părinții  să-și pună în legătură copiii, nu pentru că ar fi deosebiți de ceilalți, ci pentru că trebuie să-i învățăm și pe cei din jur să nu-i privească altfel. Copiii au nevoie de  încredere, iubire și sprijin moral, iar părinții prezenți, aici, astăzi, împreună cu copiii lor, arată că și-au dorit și asumat acest rol de părinte, arată că acești copii sunt doriți din tot sufletul și se nasc în inima părinților adoptivi.”, menționează domnul Tonea Mihai, șef  Birou adopții și post adopții din cadrul Direcție Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

 Prin sărbătorirea acestei zile, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba, doreşte să reamintească tuturor, faptul că,  fiecare copil are drepturi şi nevoi şi trebuie să aibă o familie numai a lui, care să-l iubească, să-l respecte, care să îi ofere siguranţa şi confortul necesar.

Directorul general al DGASPC Alba, prof. Sorin Valerian Chirilă mulţumeşte colegilor de la Biroul Adopţii şi post adopții şi tuturor celor care i-au ajutat şi îi ajută în permanenţă: asistenţi sociali şi psihologi din cadrul DGASPC Alba şi din serviciile publice de asistenţă socială  (SPAS – uri) din judeţ pentru solicitudinea de care au dat şi dau dovadă în activitatea de adopţie. În egală măsură, mulţumeşte Asociaţiei, „Sfântul Apostol Petru” din Teiuş, care a sprijinit organizarea acestei sărbători şi a făcut ca toţi participanţii să se bucure de o atmosferă plăcută  şi plină de bucurie. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea