Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Weekend de degustare pentru turişti: “Popasul Regelui” de pe Transalpina, în preferinţele românilor ca destinaţii turistice de neuitat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din acest weekend şi până în pragul sărbătorilor de iarnă, are loc o prezentare cu degustare de produse tradiţionale la Hotelul “Popasul Regelui” Transalpina. În fiecare sfârşit de săptămână, sunteţi invitaţi la Hotel “Popasul Regelui” să gustaţi cele mai bune sărmăluţe cu costiţă, platouri tradiţionale, plăcinte şi clătite pe lespede, ţuică de casă, fiartă, afinată, zmeurată, aşa cum le făceau bunicii noştri.

poza 44Hotelul „Popasul Regelui” este rezervat încă din luna septembrie, în proporţie de 90%, pentru sărbătorile de iarnă şi petrecerea de Revelion. Dar, dacă doriţi să aveţi parte de un revelion în fiecare zi, meniurile delicioase din produse tradiţionale obţinute în zonă, vă ademenesc cu arome delicioase. Turiştii care aleg să îşi petreacă sărbătorile în ţară aleg ca destinaţie “Popasul Regelui” din Domeniul Schiabil Şureanu, unde sunt aşteptaţi cu mâncăruri tradiţionale şi colindători. Acest hotel este pregătit cu locuri de cazare de trei stele, cu oferte speciale pentru perioada sărbătorilor de iarnă, într-un peisaj de munte, cu aer proaspăt şi cu posibilitatea de a trăi cu adevărat experienţa practicării sporturilor de iarnă, zăpada fiind garantată. „Avem rezervări din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, oameni care au mai fost la noi şi în anii trecuţi sau care vin pentru prima dată, la recomandarea clienţilor noştri. Ne-au contactat încă din vară pentru a rezerva camere pentru noaptea dintre ani”, ne-a spus Traian Cornea, administratorul hotelului. “Popasul Regelui” îşi întâmpină turiştii şi cu sejururi minime, de trei nopţi, iar pachetele includ cazarea cu pensiune completă, mese festive, în orice perioadă din an. Turiştii care aleg Munţii Sebeşului din judeţul Alba, pot ajunge acum cu uşurinţă la destinaţie, şoseaua Transalpina este prelungită cu asfalt, în timp ce hotelul deţine locuri de parcare suprevegheate video. Şoseaua Transalpina este deschisă oficial de către autorităţi. Potrivit meteorologilor, s-ar putea ca dorinţa de a avea zăpadă ca-n poveşti să li se împlinească.

“Ţin să mulţumesc autorităţilor locale din Şugag, cât şi celor judeţene, că au făcut ca şoseaua Transalpina să fie funcţională şi deschisă oficial, ajutând astfel turismul din această zonă”, a mai precizat Traian Cornea. În meniul bogat, se regăsesc plăcinte pe lepede, preparate de post şi mâncăruri tradiţionale. „Din mâncarea tradiţională nu vor lipsi coaste şi cârnaţi, sarmalele, cozonacul, prăjiturile de casă, mămăliga cu brânză şi cu jumări şi vin cald sau tuică fiartă. Printre alte produse, păstrăv la cuptor, tort, şampanie, pregătim şi un gulaş la ceaun în aer liber, tombolă şi un foc de artificii. Punem la dispoziţia clienţilor noştri pâine de casă pe vatră şi cozonac de casă pe vatră. După masa festivă de Crăciun şi Anu Nou, oferim un spectacol de folclor autentic, dar şi muzică de petrecere”, a mai spus Traian Cornea. Totodată, turiştii care vor dori, pot să participe la slujbe speciale de Crăciun şi Anul Nou, la Mănăstirea Oaşa, aflată în apropierea hotelului.

Nicoleta MATEIU

[nggallery id=1103]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea