Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Zurich, în Champions League 0-3 | Misiune imposibilă pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României a avut o misiune imposibilă în Sala „Transilvania” din SibiuVolei Alba Blaj - Volero Zurich 74 în al treilea meci din Grupa B a Champions League, împotriva multiplei campioane a Elveţiei, Volero Zurich, care s-a impus cu scorul 3-0 (25-21, 25-15, 25-16).

În ciuda scorului net, Volei Alba Blaj a etalat momente în care evoluat de la egal la egal cu campioana Elveției, primul set fiind cel mai bun al reprezentantei noastre, într-un meci ce a durat 76 de minute, iar diferența de valoare a fost una certă încă din start, amfitrioanele fiind victime sigure.

Formația din „Mica Romă” a încercat, din postura de David să înfrunte „Goliath”-ul, însă era extrem de dificil să emită pretenții și să evite al treilea eșec consecutiv în competiția supremă, în compania unui oponent ce a dominat confruntarea.

Fetele lui Darko Zakoc au fost parte integrantă din spectacol și s-au bucurat de volei, trăind la maximum fiecare punct adjudecat, miza fiind una de a demonstra ce pot, în condițiile în care erau privite drept victime sigure, ținând cont de constelația de valori aflată dincolo de fileu.

Peste 1700 de spectatori au avut prilejul să vadă la lucru o forță a voleiului mondial, o veritabilă multinațională, Volero Zurich, o echipă ce dispune de un buget mai mare de vreo 15 ori decât a reprezentantei României.

*Replică curajoasă în primul set

În ciuda diferenței de valoare, Blajul a dat o replică dârză în primul set, în al cărui debut Volero a avut inițiativa, conducând cu 8-3 și 11-8, în condițiile în care Zoran Terzic nu a apelat la vedete precum Mammadova sau Fabiola Almeida. Campioana României nu renunță însă la luptă și pune mari probleme, reușind minunea, în condițiile date, să egaleze la 14! S-a mers cap la cap până la 17-17, spectatorii erau în picioare, în speranța că favoritele vor izbuti să producă surpriza, însă deși scorul s-a strâns 20-22, 21-23, vizitatoarele și-au exploatat plusul de forță.

*Al doilea set, fără istoric

Simțind că nu e de joacă, Volero a început în trombă al doilea set, în care a dominat copios: 9-1, 10-2, la al doilea time-out tehnic zarurile fiind deja aruncate, cu un 16-8 în favoarea campioanei Elveției. Până la final scorul s-a păstrat în aceleași coordonate, diferenţă de 10 puncte Zakoc prilejuind debutul Lisei Kramer, la primul meci pentru noua sa echipă.

*Setul al treilea, echilibrat în start

Blajul şi-a revenit din pumni și în premieră în acest meci a condus pe tabelă, 4-3 și 5-4, dar uriașul s-a trezit și a realizat 4 puncte consecutive astfel că la primul time-out tehnic Volero conducea cu 8-5. Iarăși campioana României a intrat în meci și s-a produs egalitatea, 9-9, ba chiar Blajul a preluat iar conducerea 11-10, următorul punct fiind decis după un „challenge”. N-a fost însă suficient întrucât gruparea elvețiană a apăsat pedala și s-a distanțat decisiv, după o nouă demonstrație de forță, la al doilea time-out tehnic fiind 16-11, iar până la final scorul a căpătat proporții.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Dubravka Djuric, Rebecka Lazic, Ana Grbac, Lisa Kramer; Ana Maria Berdilă.

Programul campioanei României este următorul: *deplasare la Zurich (9 februarie, ora 21.00); *deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); *acasă cu Dinamo Moscova (28 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

[nggallery id=3307]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea