Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău 3-1 | Derby adjudecat, nu fără emoţii, de campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau 116 În partida-vedetă a rundei a 8-a a Diviziei A1 la volei feminin, între Volei Alba Blaj, actuala campioană şi Ştiinţa Bacău, fosta deţinătoare a titlului, echipa lui Darko Zakoc s-a impus cu scorul de 3-1 (25-17, 25-21, 19-25, 25-21).

După ce a dominat primul set în mod categoric, formaţia blăjeană a început şovăielnic actul secund, când a fost nevoit să declanşeze o cursă de urmărire pentru a-l câştiga. Încă din acest moment s-a simţit o relaxare în evoluţia formaţiei gazdă, lucru evident şi în setul următor.

*Zakoc: „M-a mulțumit primul set și victoria”

Prestația oscilantă a propriei echipe nu a rămas neobservată de către antrenorul principal al deținătoarei titlului. „Eu nu mă călăuzesc după principiul că o echipă mare câștigă și când joacă modest. Am avut probleme cu preluarea și sper să reglăm acest aspect până la întâlnirile următoare. În jocul de astăzi m-a mulțumit prestația din primul set și realizarea victoriei”, a declarat Darko Zakoc. „Știam că vom avea o partidă dificilă. Am reușit un joc mai bun decât precedentele, ne-am ridicat la nivelul unei asemenea confruntări, dar asta nu mă încălzește cu nimic„, a comentat Florin Grapă, antrenorul oaspetelor.

Moldovencele au arătat altă faţă în setul al treilea în care s-au distanţat ajungându-se chiar la 16-9, iar eforturile gazdelor s-au dovedit zadarnice, întrucât avansul luat de oponente era prea mare. Echipa băcăuană a câștigat lejer parțialul, chiar dacă Blajul a revenit de la 9-17, la 17-20.

*Anamaria Berdilă – revelația Blajului

Simţind pericolul Darko Zakoc şi-a strunit elevele care în următorul set au luat lucrurile în serios şi s-au impus, deşi au tremurat când Bacăul a recuperat serios ajungându-se la 23-21, de la 20-15!  În cel de-al patrulea parțial, Blajul s-a desprins la 11-4 pe serviciul Anei Berdilă, preluat anapoda de ”studentele” băcăuane. De aici, pe serviciul aceleiași Berdilă, ardelencele s-au desprins la 22-14, iar la 23-15 Florin Grapă a cerut time-out, moment după care Știința a punctat de 6 ori consecutiv pe serviciul Tatianei Lupu.

Principalele realizatoare pentru Volei Alba Blaj: Ana Berdilă (18 puncte), Dubravka Djuric (15), Jovana Vesovic (12), Ivana Plchotova (11). Al doilea joc la rând în care se remarcă Berdilă, după prestația excelentă cu CSM București, când a întors soarta jocului.

A fost cel mai important joc pe teren propriu din finalul anului, echipa condusă de Darko Zakoc fiind invincibilă în competiţia internă, cu 7 victorii şi se regăseşte în mijlocul unui program incredibil de dificil, după confruntarea din Champions League cu Nordmeccanica Piacenza şi derby-ul adjudecat la Bucureşti şi înaintea altor două dueluri de foc, la Moscova, cu Dinamo, în competiţia supremă şi apoi deplasarea la Târgovişte.

Au evoluat: Ana Grbac, Ivana Plchotova,  Dubravka Duric, Adina Salaoru, Jovana Vesovic Anamaria Berdilă și Marina Vujovic (libero); Silvana Chausheva, Ioana Nemțanu, Carmen Mateaş; Denisa Viloiu, Adriana Bobi (n-a fost inclusă în lot Leticia Boscacci)

Foto: Aurel ROȘIAN, Radio Blaj

[nggallery id=1297]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea