Rămâi conectat

Sport

FOTO, Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0 | Campioana și-a revenit, un nou pas spre titlu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După sincopa de la Tîrgoviște, campioana Volei Alba Blaj a reputat un succes necesar, în minimum de seturi, 3-0 (25-18, 25-19, 25-4), cu Știința Bacău, în Sala „Timotei Cipariu”, în cadrul etapei a 4-a a fazei a doua din Divizia A1, în duelul ultimelor două campioane, Volei Alba Blaj şi Ştiinţa Bacău.

Partida s-a încheiat în 65 de minute, fiind una în care deținătoarea titlului și-a atins scopul, o victorie care să o aducă și mai aproape de al treilea titlu consecutiv

Campioana a început șovăielnic meciul, parcă în prelungirea prestației de la Tîrgoviște, fiind condusă în primul set cu 10-7. Darko Zakoc a fost inspirat, a cerut time-out pentru a regla un mecanism ce nu funcționa și a reușit să dea impulsul necesar. De aici au urmat 9 puncte consecutive ale gazdelor care s-au desprins la 16-11, iar soarta setului nu a mai stat la îndoială.

Extrem de echilibrat s-a dovedit setul secund, mergându-se cap la cap, cu multiple egalități, până la al doilea time-out tehnic, moment în care Volei Alba Blaj  a reușit să se distanțeze decisiv de la 16-16.

Ultimul set a fost unul de poveste pentru Volei Alba Blaj, ce și-a umilit oponentele conducând cu 9-0 și 13-2, defășurarea ostilităților fiind neverosimilă, raportat la ce s-a întâmplat în precedentele două seturi, Bacăul luând numai 4 puncte.

Formaţia din „Mica Romă” are 7 victorii la rând împotriva echipei conduse de Florin Grapă, tocmai adversara din finala Cupei României, meci programat pe 30 aprilie, la Piatra Neamţ. În precedentele dispute directe din această stagiune, gruparea blăjeană a câştigat de fiecare dată în minimum de seturi, ultimul insucces direct fiind înregistrat în 2015.

Următoarea întâlnire pentru fetele lui Darko Zakoc va fi sâmbătă, în deplasare, cu Dinamo, ultima din turul play-off, primul joc extern dintr-o serie de trei partide ce mai cuprinde întâlnirile de săptămâna viitoare, cu CSM Lugoj (5 aprilie) şi CSM Bucureşti (8 aprilie). Abia peste două săptămâni, mai precis în 12 aprilie, Volei Alba Blaj va reveni în faţa propriilor suporteri, pentru disputa cu CSM Tîrgovişte.

Merită punctată prestaţia Samarei Rodrigues de Almeida, jucătoarea braziliancă reuşind, în acest meci, cele mai multe puncte, cele mai multe blocaje, cei mai mulţi aşi şi cea mai bună preluare.

Statistică

– Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte: 9 aşi, 41 atacuri, 9 blocaje, 16 erori ale adversarului;
– Ştiinţa Bacău a realizat 41 de puncte: 1 as, 20 atacuri, 7 blocaje, 13 erori ale adversarului;
– Samara Rodrigues de Almeida a reuşit cele mai multe puncte (13), de la Ştiinţa Bacău remarcându-se Nikoleta Perovic (9);
– Samara Rodrigues de Almeida şi Ana Antonijevic au realizat cele mai multe puncte cu blocajul (3);
– Samara Rodrigues de Almeida a realizat cele mai multe puncte din serviciu (4);
– Volei Alba Blaj a avut o medie de 36% preluare pozitivă (31% excelentă), în timp ce Ştiinţa Bacău a înregistrat o medie de 31% preluare pozitivă (23% excelentă);
– Samara Rodrigues de Almeida a avut cea mai bună preluare (60% pozitivă, 60% perfectă), de la Ştiinţa Bacău cea mai bună preluare fiind înregistrată de Mihaela Albu (50% pozitivă, 40% perfectă).

Echipe

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko ZAKOC: Ana ANTONIJEVIC 8p. (2 aşi, 3 blocaje) – Samara RODRIGUES DE ALMEIDA 13p. (4 aşi, 3 blocaje), Nadja NINKOVIC 11p. (1 blocaj), Tatsiana MARKEVICH 11p. (1 as), Nneka ONYEJEKWE 7p. (2 blocaje), Adina SALAORU (cpt.) 8p. (1 as) – Marina VUJOVIC (libero). A mai jucat: Rebecka LAZIC 1p. (1 as).

ŞTIINŢA BACĂU, antrenor Florin GRAPĂ: Ivana ZBUROVA 1p. – Ana OTASEVIC 4p. (2 blocaje), Cristina CAZACU 6p. (2 blocaje), Georgiana FALEŞ 6p. (2 blocaje), Nikoleta PEROVIC 9p. (1 as, 1 blocaj), Denisa ROGOJINARU (cpt.) 1p. – Nicoleta MANU (libero 1). Au mai jucat: Sabina MICLEA 0p., Irina RADU 1p., Lorena SIPIC 0p. – Mihaela ALBU (libero 2).

Meciul Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău a fost arbitrat de Paul ALEXI SZABO (A1, Oradea) şi Cristian SEREI (A2, Baia Mare).

În clasament, Volei Alba Blaj se menţine lider (72 puncte), urmată de CSM București (65 puncte), CSM Târgoviște (59 puncte) şi Știința Bacău (51 puncte).

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); a mai jucat Rebecka Lazic,; Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric, Ana Grbac, Lisa Kramer.

Sursa text-foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

[nggallery id=3675]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea