Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0 | În „Mica Romă”, derby adjudecat clar de campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

volei-alba-blaj-dinamo-49Volei Alba Blaj s-a impus  de o manieră autoritară în Sala „Timotei Cipariu”, în eternul derby al orgoliilor, cu Dinamo, scor 3-0 (25-15, 25-16, 25-23).

A fost a treia victorie la rând obținută de campioana ultimelor două ediții, iar Dinamo a înregistrat primul eșec al stagiunii. În Sala „Timotei Cipariu” n-a mai existat atâta înverșunare ca în anii anteriori, la disputele fierbinți cu Dinamo, dar Blajul le-a servit o lecție de volei oponentelor.

*Zakoc: „Suntem pe drumul bun, trebuie răbdare și timp”

Așa cum ne așteptam, echipa crește de la joc la joc, pas cu pas. În setul al treilea, echipa nu și-a schimbat filozofia, a jucat doar atac, fără serviciu și blocaj, de aceea a fost setul strâns. Am avut știință și noroc, suntem pe drumul bun, trebuie răbdare și timp. Dinamo și-a schimbat mult echipa, dar are centri buni, precum Marcovici, ce are un atac puternic. Nu avem teamă de adversari, însă înaintea jocului le cer jucătoarelor multă atenție, să nu intre relaxate. În jocurile următoare, cu oponenți care nu sunt de calibrul nostru vor fi schimbări în echipă„, a declarat Darko Zakoc.

Partida a însemnat un marș categoric al elevelor lui Darko Zakoc ce s-au impus în minimum de seturi posibile, deși a avut emoții în ultimul set, când au fost conduse cu 23-21. Partida a fost trasă parcă la indigou cu cea din ianuarie, tot la Blaj, când a fost, la fel, 3-0, fără replică! „Diferența nu e aceasta din teren. Echipa mea s-a speriat puțin de adversar, ceea ce a jucat în primele două seturi nu reprezintă fața reală a echipei noastre. Avem echipă mai bună decât anul trecut”, a precizat Branko Gajic.

*Duelul orgoliilor, fără emoții în primele două seturi

Dialogul la distanță între antrenorii sârbi Darko Zakoc și Branko Gajic (actualul și fostul antrenor al Blajului) a fost unul fără istoric. Campioana și-a arătat clasa, primul set fiind o simplă formalitate, cu gruparea din „Mica Romă” mereu în prim plan, deși la fileu s-a aflat Leticia Boscacci, o fostă echipieră a Blajului.

În al doilea set, tot Blajul a dominat categoric, având mereu un avantaj liniștitor, trupa lui Zakoc controlând fără emoții disputa, spre disperarea omologului său, Gajic, antrenor primit cu aplauze în „Timotei Cipariu”.

*Moment dificil în setul al treilea

Relaxarea le-a cuprins apoi pe campioane, iar Dinamo a început mai bine al treilea set, când a avut un ușor avantaj: 6-3. A fost un simplu foc de paie, întrucât Blajul și-a recăpătat respirația firească și a făcut 5 puncte la rând, ajungându-se la 8-6 la primul time-out tehnic. Totuși vizitatoarele au egalat la 12 și s-a mers cap la cap, cu ușor avans al gazdelor, ce au avut totuși inițiativa: 16-13. Dinamo nu a cedat prea ușor, a ținut aproape, s-a agățat de meci, fiind 19-18,  20-19 și 21-20. Ba mai mult, Dinamo a preluat inițiativa, producând emoții în tribune, meciul încingându-se când oaspetele au ajuns la 23-21. Zakoc a solicitat time-out, mizează și pe Lazic, sala s-a trezit și favoritele au întors tabela!

În următoarea rundă, Volei Alba Blaj joacă sâmbătă, tot pe propriul teren, cu CSM Lugoj, tot la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Nada Ninkovic, Nneka Onyejekwe, Adina Salaoru, Tatsiana Markevich, Marina Vujovic; a mai jucat Rebecka Lazic; Ana Grbac, Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric; Martina Samadan (n-a prins lotul Carmen Dârnescu)

[nggallery id=2876]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea