Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Vino la Târgul Gustos de Alba! Produse tradiționale, concursuri, operă, spectacol, demonstrații culinare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri dimineață, în prezența liderilor Consiliului Județean Alba și a numeroși cumpărători, s-a deschis oficial cea de-a cincea ediţie a  Târgului  “Gustos de Alba”.

Targ Gustos de Alba 2014 (8)Evenimentul care îmbină oferta variată de produse tradiționale de casă, cu demonstrații culinare, operă, spectacole de dans modern şi popular maghiare și concursuri, se va desfășura pe perioada acestui weekend, perioada 23 – 25 mai, în municipiul Alba Iulia. Ca în fiecare an, şi de această dată producători din toate zonele judeţului vor fi prezenţi în Piaţa Pascu cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: carmangerie,  produse lactate, panificaţie, patiserie, apicultură, legumicultură, vinificaţie, etc.

Printre  momentele cele mai așteptate sunt  reprezentaţia de operă în piaţă oferită de solişti ai Operei Române din Cluj Napoca și demonstrația culinară tradițională, alesul untului.

Am văzut la târg tot ce vrei. Numeroase și diverse produse din miere de albine, ulei de floarea soarelui presat la rece, uleiuri de măsline, nuci și alte cele făcute în Alba, lactate apetisante, pâine pe vatră, legume, produse din carne, ouă, ciuperci, vinuri şi desigur plăcinte şi un gulaş ademenitor.

Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba având ca partener Primăria Municipiului Alba Iulia şi Slow Food Alba Transilvania.

Programul:

VINERI, 23 mai 2014

Ora 17.00 –  Spectacol de dans modern

18.00 – Balmoş, demonstraţie culinară

SÂMBĂTĂ, 24 mai

Ora 10.00 – Platoul Gustos de Alba, concurs

11.00 – Opera în piaţă

12.00 – Alesul untului, demonstraţie culinară

DUMINICĂ, 25 mai

Ora 10.00 – Spectacol de dans popular maghiar

11.00 – Recunoaşte condimentul, concurs

12.00 – Înturnat de Cărări, demonstraţie culinară

 [nggallery id=1783]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea