Rămâi conectat

Actualitate

FOTO-VIDEO: Feciori şi mândruţe din Cut şi Ansamblul „Iezerul” din Ighiu au adus magia Crăciunului la redacţia ziarului Unirea. Colinde acompaniate de acordeon şi saxofon

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colinde tradiţionale româneşti, acompaniate de saxofon şi acordeon, au răsunat  vineri în redacţia ziarului Unirea. Un grup de feciori şi mândruţe din Cut şi Ansamblul „Iezerul” din Ighiu ne-au adus un strop din magia Crăciunului.

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi cu zecile, aşa vin colindători de câteva zile la redacţie şi ne bucură sufletele cu glasurile lor duioase şi mesajul colindului sfânt.

Vineri, ne-au călcat pragul junii păstrători de tradiţie din Cut cu mândruţele, „cei cu „colindatori la ziarul unirea01Butea feciorilor” (cunoscutul obicei vechi păstrat la Cut) însoţiţi de  viceprimarul Sorin Gheorghe Bâscă (coordonator) şi primarul comunei, Vasile Mutu. În costume tradiţionale vechi, de la ei din sat, cuşmă pe cap  şi nelipsitu-i brâu, feciorii au interpretat colindul „Irod, marele împărat!”, iar mândruţele, nici ele mai prejos în ce constă ţinuta, cu straie populare şi batic pe cap, au interpretat „Doi boieri bătrâni”.

Ansamblul „Iezerul” din Ighiu a trecut de asemenea pe la noi să ne colinde. Gătiţi de sărbătoare, la fel, în costume populare, tinerii ne-au încălzit inima cu colinde precum „Asta-i seara de Crăciun” sau „Ostaşii lumii colindă”. În periplul lor artistic, tinerii de la Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu” din Ighiu au fost însoţiţi de prof. Ana Pop şi bibliotecara Angela Petruţ.

[nggallery id=2809]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea