Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Zi de sărbătoare, cu porți deschise, la SC ”Apulum” din Alba Iulia. Anul acesta, se împlinesc 47 de ani de când există fabrica de porțelan în oraș și 10 ani de când a fost preluată conducerea de noii acționari

Alexandra Mates

Publicat

în

A fost zi de sărbătoare sâmbătă, 10 iunie, la societatea ”Apulum” SA din Alba Iulia, când s-a organizat ”Ziua porților deschise”, tradiționalul eveniment generat de ”Ziua Ceramistului”. Sute de persoane, salariaţii și familiile lor, foşti angajaţi, pensionari, oficialităţi şi cetăţeni ai municipiului, au vizitat fabrica și s-au bucurat de atmosferă pe parcursul zilei, alături de conducerea firmei.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când a fost preluată conducerea de acționarii Rodica Vasin și Alvaro Santini,  și 47 de ani de când există fabrica de porțelan în Alba Iulia.

”În acești 10 ani, putem spune că, împreună cu angajații și colaboratorii, am reușit să facem ca fabrica de porțelan să devină cea mai mare din Europa, ca și capacitate de producție, și, deja, și calitatea se vede, că este mult mai bună”, a declarat acționarul majoritar la SC Apulum SA, Rodica Vasin.  Potrivit acesteia, 90 la sută dintre produsele Apulum merg către export, în SUA, Mexic, toate țările din Europa, și, speră să ajungă și în Australia, unde s-au anunțat potențiali clienți.

Celor care au vizitat fabrica le-a fost prezentată tehnologia de producție, de la materia primă, până la produsul finit. De asemenea, au putut admira expoziția care conține, printre altele, un serviciu de masă făcut la comandă pentru Casa Regală sau o copie a unei oglinzi realizată pentru Nicolae Ceaușescu, iar afară, în curte, s-au putut bucura de o ”serbare câmpenească”, cu mici și alte produse alimentare.

Printre cei care au trecut pragul porților deschise s-au numărat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, senatorii Alexandru Pereș și Daniel Breaz, și deputatul Sorin Bumb.

Conducerea fabricii a ținut să transmită pe această cale ”La mulți ani!” angajaților Apulum SA cu ocazia Zilei Ceramistului și să le mulțumească pentru modul în care au contribuit la dezvoltarea companiei în toți acești ani.

Fabrica de porțelan Apulum are actualmente un număr de aproximativ 1450 de angajați.   

[nggallery id=4144]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea