Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Universitatea ”1 Decembrie 1918” este în sărbătoare – Un sfert de secol de învățământ academic, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a aniversat, vineri, un sfert de secol de învățământ academic la Alba Iulia. Festivitatea aniversară, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, a început cu intonarea imnului ”Gaudeamus Igitur”, a continuat cu discursuri, spectacol artistic și cu acordări de premii și distincții, atât din partea universității către invitați, cât și invers.

uab-25-de-ani-de-la-infiintare02Rectorul Daniel Breaz a declarat, în discursul său, că Universitatea a avut o dezvoltare sănătoasă.

”Dacă ar fi să vă vorbesc despre Universitatea ”1 Decembrie 1918”, cred că în acești 25 de ani, comparativ cu alte instituții e puțin, dar sunt ani de continuitate în care universitatea a crescut și s-a dezvoltat sănătos și având o poziție respectată în arealul învățământului superior din România. Acești 25 de ani poate fac cât un secol. În acești ani am avut în jur de 20.000 de absolvenți care au reușit să învețe ceva la Alba Iulia și să ne reprezinte cu cinste acolo unde au ajuns să profeseze. Sunt lucruri importante, spuneam de foarte multe ori că în jurul unei universități se dezvoltă totul”, a spus Daniel Breaz.

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu (senator PSD) și-a început discursul vorbind despre importanța municipiului, precizând că la 1 Decembrie ar trebui să fie cât mai mulți la Alba Iulia. Apoi s-a adresat primarului Mircea Hava, aflat în sală și nu în ultimul rând a avut un mesaj pentru tineri, precizând că în universitate ”învață să facă față joburilor care nu s-a născut încă”.

”Universitatea, stimate domnule primar, chiar dacă Cetatea dă strălucire municipiului Alba Iulia, Universitatea e cea mai importantă instituție de aici și m-am adresat dumneavoastră că aș vrea să nu vă supărați (…) ;-am bucurat de fiecare dată când v-am văzut la sărbătorile universității, pe dvs. și pe toate autoritățile locale că țin aproape de această instituție. O instituție de învățământ, dincolo de faptul că are regulile ei și fără îndoială modul de a transmite generațiilor tinere cunoaștere, cred că în primul rând formează caractere”, a spus Ecaterina Andronescu.

Răspunsul primarului Mircea Hava a venit la mai puțin de o oră, când acesta a fost invitat pe scenă să spună câteva cuvinte.

”Mulțumesc celor care au trudit să înființeze universitatea, mulțumesc domnului prim-ministru de atunci și prietenului nostru, domnul Petre Roman (n.a. prezent în sală) că a înțeles că în Alba Iulia e necesară universitatea. Această universitate a crescut datorită studenților, profesorilor, celor care au înțeles că Universitatea e legată de oraș, celor care am înțeles că e cea mai importantă instituție din oraș. Doamna ministru (n.a. Ecaterina Andronescu), am făcut-o demult și chiar avem o hârtie, o hotărâre prin care spunem că universitatea e prima instituție din Alba Iulia. Lucrul acesta mă bucură foarte mult. Orice, aproape orice manifestare pe care o promovează universitatea, apare și primăria Alba Iulia, pentru că așa trebuie și noi așa înțelegem”, a spus Mircea Hava.

Desfășurarea festivității poate fi urmărită în filmarea de mai jos.

 

[nggallery id=2998]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea