Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: „Tropote în Ţara Vinului” la Miceşti – concursuri de călărie, tracţiune cu căruţa, muzică şi voie bună

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O zi de toamnă cu mult soare, concursuri cu cai, mici, bere, muzică, voie bună, premii şi politicieni, cam aşa s-ar descrie sărbătoarea „Tropote în Ţara Vinului”, ce a avut loc duminică, 6 octombrie la Miceşti.

 Cea de-a XII-a ediţie a sărbătorii a adunat în poligonul de la Miceşti peste 1000 de persoane şi câteva zeci de participanţi la concursurile de călărie viteză şi tracţiune cu căruţa. Devenită deja tradiţie, sărbătoarea menită să cinstească animalul nobil de pe lângă casa omului de la sate, şi anume calul, a îmbinat duminică pasiunea iubitorilor de cai cu participarea acestora  la întreceri de călărie şi tracţiune, la final fiind răsplătiţi de organizatori cu premii iar de spectatori cu aplauze şi admiraţie pe tot parcursul întrecerilor.

  Proba de călărie viteză, la care concurenţii şi-au demonstrat măiestria în mânuirea căpăstrului, a constat în trei ture pe un traseu delimitat, organizat pentru a-i diferenţia pe cei mai buni, calificându-se mai departe în finală, iar cea de-a două probă, care le-a cam dat bătăi de cap atât proprietarilor cât şi cailor, a fost cea de tracţiune, în cadrul căreia caii a fost puşi să tragă în pantă o căruţă grea de 2 tone, contra cronometru, mulţi dintre concurenţi fiind nevoiţi să se retragă deoarece calul nu a putut ajunge la finish. La ambele probe, agresiunea faţă de animale (care la unii proprietari a fost exagerată) a fost depunctată.

 Câştigătorii concursurilor au fost premiaţi de către primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu cu premii în bani ( locul I – 500 de lei; locul II – 300 de lei; locul 3 – 200 de lei) diplome, câte un sac de ovăz, vin şi căpăstre pentru cai, în timp ce ceilalţi participanţi au primit şi ei diplome şi câte o sticlă de vin.

 Momentele au fost completate de demonstraţii de luptă între Garda Romană de la Apulum şi Lupii de Fier ai Apoulonului, iar atmosfera a fost întreţinută de interpreta de muzică populară Geanina Buzan, acompaniată de Valentin Borca (saxofon) şi Flavius Paraschiv (orgă).

 Vă prezentăm mai jos câştigătorii concursurilor şi caii lor:

 Călărie viteză:

Locul I – Puţan Andrei din Oarda, cu calul lipiţan „Izvor”

Locul II – Stoia Alexandru, tot din Oarda, cu calul „Codru”

Locul III – Pascu Nicolae Gheorghe din Alba Iulia cu calul „Doina”

 Premii speciale pentru cei mai tineri călăreţi: Butuc Samuel în vârstă de 13 ani din Pâclişa cu calul japonez „Steluţa” şi Cercea Alexandru Marius, în vârstă de 15 ani din Alba Iulia cu calul lipiţan „Piţu”.

 Tracţiune cu căruţa:

 Locul I – Albu Nicolae, sat Pietroara judeţul Cluj, cu calul Olga

Locul II – Fărcaş Dorin din Cluj cu calul „Frida”

Locul III – Borca Andrei din Pâclişa cu calul „Cezar”

 Premii speciale:  Otvoş Marian din Ighiu cu calul Puşa de 3 ani, Mertan Vasile Florin din Bucium cu calul Radu de 5 ani

[nggallery id=401]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea