Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Street food-ul a pus stăpânire pe Cetatea din Alba Iulia. Show-uri culinare, cântăreți stradali și parc de distracții, pe latura de Vest a Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 11 mai, s-a dat start la cel mai delicios eveniment al anului la Alba Iulia, Alba Carolina Food Fest, aflat la cea de-a doua ediție, iar timp de patru zile, Latura de Vest a Cetății va fi invadată de o sumedenie de miresme și gusturi inedite.

Peste 25 de vendori stradali din toată țara, cu autobuze, rulote, căruțe, standuri și truck-uri îi vor îmbia pe albaiulieni și turiști cu o varietate de preparate de tip fast food, absolut irezistibile.

Show-uri culinare marca Selgros, cooking show cu Garda Apulum, parc de distracții, lansarea unui parfum comestibil și realizarea celui mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri, sunt ingredientele principale ale festivalului de anul acesta. Atmosfera culinară va fi animată de cântăreți stradali, cu tobe, vioară, chitară și acordeon, dj-ei și spații de joacă pentru copii.

Joi, în prima zi a festivalului, iubitorii de experiențe culinare care au ales să ia parte la Alba Carolina Food Fest Editia 2 au putut participa la workshop-uri culinare suțtinute de elevii colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian„ din Alba Iulia, mulțumită directorului Dinca Cristian, directorului adjunct Basarab Mihaela, și profesorilor coordonatori: Dl. Nicolae Iacsa, Dna Onea Elena, Dna Savu Maria.

Vineri si sâmbătă, în cea de-a doua si cea de-a treia zi, vor avea ocazia să guste din preparate de pe vremea strămoșilor noștri, în cadrul unui show culinar în stil antic, pregătit de soldați din Garda Apulum. Meniul Alba Carolina Food Fest va include, de asemenea, cooking show-uri marca Selgros în fiecare zi de festival, sâmbătă un show cu chef Cezar Muntean, deținător al mai multor premii în domeniul gastronomic, duminică un spectacol culinar cu maestrul bucătar Jakob Hausmann, dar și un „market” ce va fi amenajat în șanțurile cetății, de unde vizitatorii își vor putea cumpăra fresh-uri, fructe, dulciuri, legume sau ”ronțăieli”.

Duminică, 14 mai, se pregătește un nou record în cadrul festivalului. După ce anul trecut a lansat cea mai mare carte de bucate din România, chef Cosmin Toma, alături de 10 voluntari, elevi ai Liceului Economic „Dionisie Pop Martian” Alba Iulia, și-au propus să realizeze cel mai mare salam de biscuiți, în lungime de 10 metri. Evenimentul de la Alba Iulia, cu intrare liberă, este destinat tuturor celor care vor să experimenteze un nou concept de eveniment, care va aduce împreună gusturi în materie culinară, dar și culturală.

Programul Alba Carolina Food Fest 2017

Vineri, 12 mai:

17:00-18:30 – Show culinar Selgros

18:30-20:00 – Show culinar Selgros

19:00-19:30 – Schimbul de gardă Apulum

Sâmbătă, 13 mai:

12:00-16:00  – Show Culinar  susținut de garda Apulum

16:00 – 18:00  – Show Culinar Selgros

18:00 – 20:00 –  Show Culinar Chef Cezar Muntean

20:00-22:00 – program Dj

Duminică, 14 mai:

12:00-16:00  – Show Culinar garda Apulum

12:30-16:30 –  Cel mai mare salam de biscuiti

16:00-18:00  – Show Culinar Selgros

18:00-20:00  – Show Culinar Jakob Hausmann

20:00-22:00 –  program DJ.

 

[nggallery id=3924]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea