Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Stadiul lucrărilor la tronsonul demolat al autostrăzii Orăștie-Sibiu, înainte cu o lună de deschiderea anunțată de CNADNR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Proinfrastructura a publicat o filmare aeriană care arată stadiul lucrărilor la tronsonul demolat al autostrăzii Orăștie-Sibiu, înainte cu o lună de deschiderea anunțată de CNADNR.

”Redeschiderea lotului 3 al autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu trebuie să reprezinte o prioritate în vederea reducerii gradului de risc a participanților la trafic pe sectorul de drum Cunța-Săliște. CNADNR și-a asumat un termen destul de optimist (30 septembrie), pe care sperăm sa îl respecte. De asemenea dacă vor mai fi constatate și alte deficiențe pe acest lot de autostradă după refacerea celor 220 metri, este preferabil ca ele să fie remediate ”sub trafic”, cu restricțiile corespunzătoare aferente pentru garantarea unui grad acceptabil de siguranță a circulației”, scrie pe pagina de Facebook a asociației.

YouTube video

La rândul lor, și reprezentanții CNADNR și-au făcut o obișnuință să publice aproape zilnic, pe aceeași rețea de socializare, fotografii și imagini filmate (de zi și de noapte), în care se vede că lucrările înaintează.

Referitor la aceste lucrări ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, aflat recent într-o vizită de lucru în județul Alba, a declarat că vor fi evaluate pe toți cei 22 de kilometri, pentru a se asigura că traficul se va desfășura în maximă siguranță, și abia apoi porțiunea de autostradă va fi deschisă circulației, la sfârșitul lunii septembrie.

”De marţi (n.r. 16 august), au început lucrările pe lotul III. Erau deja pregătite utilajele, aşteptau numai autorizaţia. Acum se lucrează intens, la foc continuu, iar între mijlocul şi sfârşitul lunii viitoare, lucrările o să fie terminate. Intenţia noastră este de a redeschide traficul, însă este esenţial ca traficul să fie deschis în siguranţă. Deci una este să fie făcute lucrările şi apoi când deschidem traficul…Nu numai pe această bucată care este reparată, ci pe tot tronsonul să deschidem traficul în siguranță(…)

Pe lotul III, circulația va fi dată până la sfârșitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie. Sunt experți care evaluează lucrările și, independent de această evaluare,  o să lansăm o altă evaluare independentă care o să evalueze din nou tot lotul de 22 de kilometri și să confirme ceea ce noi credem că știm deja. Și ceea ce credem că știm deja nu e numai pe bază de păreri, acolo sunt detectori care măsoară deplasarea versanților. Domnul secretar de stat lucrează la un raport tehnic care se bazează pe numere, nu pe impresii și care va arăta exact ce se va întâmpla acolo. Vom declanșa și acest proces de expertiză independentă. Când vom da drumul la circulație vrem să fim siguri că va fi în condiții de siguranță maximă”, a declarat ministrul Sorin Bușe.

Reamintim că lotul III al autostrăzii Orăștie–Sibiu a fost închis din septembrie 2015 şi apoi parţial demolat, din cauza problemelor apărute la fundaţie, provocate de infiltraţii.

FOTO: CNADNR; VIDEO: Proinfrastructura; CNADNR

[nggallery id=2558]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea