Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO, VIDEO. Seminarul privind investigarea criminalistică de la Alba Iulia. Augustin Lazăr: Ministerul Public are ca prioritate investigarea infracțiunilor contra vieții și umanității

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Public are ca prioritate în continuare investigarea infracțiunilor contra vieții și umanității, care au reprezentat ”o provocare de câțiva ani la inteligența profesională a procurorilor”, declară, miercuri, procurorul general al României, Augustin Lazăr, în deschiderea unui seminar privind investigarea criminalistică, adresat specialiștilor.

augustin-lazar01”Ministerul Public, care e bine reprezentat aici, inclusiv de conducerea secției de urmărire penală și criminalistică, domnul procuror șef adjunct, Varga Romulus, este prezent printre noi, are ca prioritate în continuare investigarea infracțiunilor contra vieții, a infracțiunilor contra umanității, care au reprezentat o provocare de câțiva ani de zile la inteligența profesională a procurorilor români”, a spus Augustin Lazăr, în deschiderea seminarului profesional cu tema ”utilizarea metodelor de profilaj în investigarea criminalistică”, ce se desfășoară la Alba Iulia în perioada 21-23 septembrie.

Augustin Lazăr a afirmat că procurorii militari, prezenți la întâlnire, au dosare serioase în lucru, iar voința de a clarifica aspecte ce țin de istoria României a început să se vadă.

”Sunt prezenți aici, procurorii militari, de la secția parchetelor militare, domnul procuror șef Gheorghe Cosneanu și staff-ul domniei sale care au dosare foarte serioase în lucru, infracțiuni contra umanității, care de mulți ani sunt în atenția opiniei publice și iată au început să iasă dosarele pe care le așteptăm și să se vadă voința de a investiga și de a clarifica inclusiv aspecte din istoria României”, a spus procurorul general.

Augustin Lazăr a adăugat că acest seminar urmărește, în special, identificarea modalităților investigative cele mai moderne pentru infracțiuni de violență și contra vieții, care ”sunt mereu în actualitate”.

”Mereu am urmărit modurile de operare noi și, de asemenea, tehnicile, metodele investigative care ne ajută să combatem acest flagel în actualitate”, a spus Lazăr.

Procurorul general afirmă că își dorește ca după acest seminar participanții, între care se află și Procurorul general al Procuraturii din Brescia, Pier Luigi Maria Dell’Osso, să se reîntoarcă la locurile de muncă ”cu idei noi, cu conexiuni noi, cu metode și tehnici de investigare noi”.

Lucrările seminarului au loc în Aula Magna a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La el participă specialiști din țară și străinătate.

[nggallery id=2680]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea