Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Protest la DSVSA Alba: Angajații au întrerupt activitatea fiind nemulțumiți de Legea salarizării

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 50 de angajați ai Direcție Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba protestează, luni, în fața instituției, fiind nemulțumiți de Legea salarizării.

Ana Camelia Sârb, consilier superior, a declarat că protestul de luni este unul spontan, la care participă ”cam toată instituția”, angajații fiind nemulțumiți că, potrivit proiectului Legii salarizării, vor avea venituri mai mici.

”Suntem foarte nemulțumiți de actualul proiect de lege al salarizării care este discriminatoriu. Cu toate că ni s-a promis o menținere a salariilor, a veniturilor, în actualul proiect de lege, prin analiză se constată o reducere a drepturilor salariale cu până la 20-25%. Un alt aspect este legat de faptul că la nivel teritorial se face o discriminare între recunoașterea drepturilor personalului contractual și funcționarilor publici. În sensul că se recunoaște personalului contractual condițiile de muncă, riscul pe care îl implică meseria, iar pentru funcționarii publici din același loc de muncă nu este recunoscut acest drept. Și un alt aspect este legat de faptul că la nivel central se recunoaște implicarea în apărarea și menținerea sănătății oamenilor și animalelor, lucru care nu se răsfrânge la nivel teritorial, fapt care la fel implică o reducere a drepturilor care ni se cuvin”, a spus Ana Camelia Sârb.

Angajații DSVSA Alba, o parte dintre ei îmbrăcați cu halate albe, afișează mesaje precum: ”Legea salarizării”, ”Nu discriminați instituțiile publice” sau ”Tratament egal pentru toți angajații”.

Activitatea cu publicul este întreruptă luni dimineața.

Potrivit acestora, dacă protestul spontan nu va fi luat în considerare de guvernanți, sunt dispuși să facă grevă generală.

[nggallery id=4060]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea