Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Proprietarii de pensiuni din Poarta Raiului şi Luncile Prigoanei revoltaţi de drumul de „coşmar” spre Domeniul Schiabil Şureanu şi lipsa de interes din partea autorităţilor judeţene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creșterea bruscă de temperatură e semn că primăvara nu se mai lasă așteptată, iar zăpada a început să topească şi la cele mai mari altitudini din judeţul Alba. Un motiv în plus pentru a readuce în discuţie problema drumului şi accesul dificil spre Domeniul Schiabil Şureanu. Proprietarii de pensiuni constituiți în Asociația Turistică Munții Șureanu se arată îngrijoraţi faţă de situaţia administrativă a drumului judeţean 704, care leagă DN 67C Transalpina, de zona turistică Poarta Raiului – Luncile Prigoanei – Domeniul Schiabil Şureanu.

Starea deplorabilă a acestui drum a fost subiectul mai multor discuţii şi sesizări între autorităţile judeţene şi întreprinzătorii din zonă. Întregul areal este de o frumusețe incredibilă cu un deosebit potenţial turistic şi o şansă mare de dezvoltare economică prin turism pentru judeţul nostru.

Deşi încă din 2009 Consiliul Judeţean Alba declara că are în vedere modernizarea acestui drum, totul a rămas la stadiul de promisiuni, iar accesul spre domeniul schiabil este departe de a oferi condiţii bune de circulaţie pe orice vreme.

„Am făcut transformări an de an, un efort incredibil de a investi, de a aduna bani necesari unei investiţii, s-a dezvoltat foarte mult partea de hotelărie atât în Poarta Raiului, cât şi în Luncile Prigoanei. Dacă în urmă cu 6 ani erau doar câteva locuri de cazare, astăzi sunt peste 550 în toată zona. Creşterea numărului de turişti în zonă a fost de peste 106% faţă de cealălalt an, ceea ce spune suficient de mult despre cât interes au turiştii din ţara noastră pentru această zonă, care nu se găseşte decât în judeţul nostru. Cea mai mare a cheltuielilor noi le-am făcut, investitorii din zonă, şi prea puţin Consiliul Judeţean, prin curăţarea acelui drum,”spune Danil Sabău, concesionarul Domeniului Schiabil Șureanu.

Reprezentanţii Asociaţiei acuză lipsa de interes din partea Consiliului Judeţean Alba care, pentru a scăpa de responsabilitatea drumului judeţean 704, îl va declasifica și îl va ceda Romsilva. Investitorii din zonă consideră că CJ Alba este singurul vinovat pentru starea deplorabilă a drumului şi au în vedere chiar şi acţionarea în instanţă a celor care direct răspunzători de administrarea căii de acces spre Şureanu.

„Principalii răspunzători de dezastrul acelui drum nu sunt decât factorii de decizie din Consiliul Județean din Alba Iulia. Este foarte normal ca atât noi, ca întreprinzători, cât și turiștii care tranzitează zona noastră să-și pună o întrebare foarte clară: să nu-și dorească Consiliul Județean Alba dezvoltarea unui segment important de turism în segmentul acesta?”, mai spune Danil Sabău.

„Am vrut să tragem un semnal de alarmă. Este atât de simplu să promiţi atâţia ani, să faci atâţia investitori să îşi pună efortul lor financiar în zona respectivă şi acum domnul Dumintrel se spală pe mâini declasând drumul, într-o zonă în care nciodată nu o să se mai facă investiţie pe acel drum şi un proiect atât de măreţ se va duce de râpă”, transmit reprezentanţii Asociației Turistice Munții Șureanu.

 

 

 

[nggallery id=3625]

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea