Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Pista pentru bicicliști de pe Dealul Mamut din Alba Iulia a intrat în reparații la nici doi ani de la inaugurare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pista pentru bicicliști care traversează, parțial, Dealul Mamut din Alba Iulia a intrat în reparații la nici doi ani de la inaugurare, cheltuielile urmând să fie suportate de constructor, potrivit Primăriei Alba Iulia.

pista de pe Dealul Mamut05Pista de bicicliști din pădurea Mamut, care a fost inaugurată în august 2014, a prezentat în mai multe locuri crăpături în asfalt și denivelări ale suprafeței pavate, la baza acesteia constructorul demarând lucrările de reparații pe propria cheltuială.

Cele mai multe probleme au apărut în zona din în vecinătatea Parcului Dendrologic, unde s-au regăsit mai multe denivelări ale suprafeței pavate, iar constructorul a fost nevoit să demoleze un tronson din pistă pe o lungime de circa 15 metri și o lățime de cinci metri.

Obiectivul se află în garanție până în 2019.

Pista de bicicliști de pe Dealul Mamut are 5,5 kilometri și este dotată cu puncte de popas, locuri de odihnă, rastele de biciclete și spații amenajate cu ansambluri de joacă pentru copii. Pe traseu au fost montați parapeți și amplasate semne de circulație.

Inițial, beneficiarul lucrării, Primăria Alba Iulia, a dorit ca acest obiectiv să lege două cartiere ale orașului: Micești și Pâclișa, însă pista se oprește în pădure, la câțiva kilometri de Pâclișa. Pista are o lățime de trei metri, fiind însoțită de o alee pietonală, pavată cu dale, de doi metri. Mai există şi o bandă asfaltată, destinată circulaţiei cu autoturismul, însă aceasta doar pentru partea de traseu de la intrare şi până la parcarea zonei de agrement.

Dificultatea pistei este una de nivel mediu: dinspre Micești, traseu de urcare pe aproximativ doi kilometri şi coborâre pe 3,5 kilometri.

Amenajarea pistei de bicicliști și a spațiilor de recreere de pe Dealul Mamut s-au realizat în cadrul aceluiași proiect prin care s-a amenajat Parcul Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad”, ce a fost deschis la 1 mai 2014. Valoarea totală a proiectului este de 11.398.022 lei.

Proiectul a fost aprobat în 2011, când Primăria Municipiului Alba Iulia a semnat contractul de finantare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru. Parcul Dendrologic a primit destinaţia de zonă recreativă, aici fiind construite alei, amplasate 21 bănci şi 10 puncte de belvedere. Întregul parc a fost împrejmuit pe o lungime de 3.200 metri.

[nggallery id=2364]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea