Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Peste 4000 de gulguțe aprinse pe aleile din Cetatea Alba Carolina, la Festivalul Luminii. Sărbătoarea lucrurilor mărunte a transformat zona istorică din Alba Iulia într-un tărâm de basm

Alexandra Mates

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina a fost transformată, sâmbătă seara, pentru câteva ore, într-un tărâm de basm. Peste 4000 de gulguțe cu lumânărele au licărit la Festivalul Luminii 2017, invitându-i pe cei prezenți să lase rutina la o parte și să redescopere bucuria lucrurilor mărunte.

Evenimentul s-a desfășurat, la fel ca și anul trecut, în zona Obelisc – Poarta a III-a a Cetății și a fost organizat de cercetașii albaiulieni.  

Cei care s-au plimbat sâmbătă seara prin cetatea din Alba Iulia au avut parte de o atmosferă de poveste. Odată cu lăsarea întunericului, aleile pietonale au fost împânzite de peste 4000 de candele aprinse de tinerii cercetași. Prin ambianța magică creată, aceștia au dorit să îi ajute pe trecători să se deconecteze preț de câteva ore de la stresul cotidian, de la crizele de timp și aglomerația activităților din fiecare zi și să intre într-o lume feerică, construită de gulguțe.

În cadrul festivalului, au fost organizate ateliere de realizat propriile ”gulguțe”, iar cei interesați au fost învățați să realizeze noduri cercetărești (în special nodul prieteniei). De asemenea, a fost păstrată și tradiția schimbului de cărți între participanți.

”Festivalul Luminii este un eveniment național al cercetașilor care se desfășoară sincron în mai multe orașe din țară. Este un eveniment demarat de cercetași, care i-au invitat pe oameni să redescopere bucuria lucrurilor mărunte, să se bucure pentru câteva minute de liniște, de ideea de lumânări și frumusețea din jur. Astăzi, aici, au fost în jur de 100 de cercetași, care au amenajat locul și au aprins lumânările. În total sunt peste 4.000 de lumânări aprinse. Legat de noutățile de anul acesta, pe lângă umbrela pe care o țin deasupra, care ne face puțină lumină, am încercat să inventăm o tehnologie cu flăcări care se mișcă în funcție de sunete și o matrice de gulguțe care se aprind cu leduri și care ar trebui să ne arate diferite forme”, a declarat Florina Pauleti, responsabil de comunicare și PR.

Potrivit acesteia, s-au implicat în buna organizare și desfășurare a evenimentului de la Lupișori, copii cu vârste între 7 si 11 ani, Leaderi și Seniori, tineri peste 18 ani.

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore,  să transforme oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim ca tineri sau adulți, lucrurile care ne fac mai fericiți.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2017, festivalul a ajuns la cea de-a 13-a ediție.

Cercetașii din Alba Iulia organizează Festivalul Luminii din 2010.

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor. Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți”- mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul mișcării cercetășești.

[nggallery id=3937]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea