Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Peste 200 de credincioși, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, la primirea raclei cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae

Dragoş Suciu

Publicat

în

Peste 200 de credincioși și pelerini și circa 20 de preoți au întâmpinat, joi, la Alba Iulia, racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, aduse de la Parohia Sfântul ”Gheorghe Nou” din București, acestea urmând să rămână la Catedrala Încoronării până duminică.

catedrala-alba-iulia01Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor, a fost primită în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, de credincioși și pelerini, fiind purtată apoi pe umeri de către patru preoți, în cadrul unei procesiuni care a cuprins măicuțe, studenți de la Facultatea de Teologie și numeroși enoriași.

Participanții la procesiune au înconjurat o dată Catedrala Încoronării din Alba Iulia, timp în care enoriașii filmau și fotografiau, iar apoi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae a fost dusă înăuntrul catedralei.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte (ÎPS) Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, a transmis credincioșilor că Sfântului Ierarh Nicolae este unul dintre cei mai populari și mai îndrăgiți sfinți ai creștinătății.

”Unde sunt moaște sunt roiuri de sfinți care ne străjuiesc, gardieni cerești, în jurul unui casnic al lui Dumnezeu. Unde sunt moaște există garanția învierii trupurilor la glasul trâmbiței de apoi când Hristos va reveni în slavă să-și ia mireasa acasă, adică biserica întreagă”, a mai spus ÎPS Irineu.

 

Înaltpreasfințitul Părinte a adăugat că la Alba Iulia a fost adusă mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Moaștele vor rămâne la Alba Iulia până duminică, iar Catedrala va fi deschisă atât timp cât vor fi credincioși care doresc să se închine.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia face, vineri, pomenirea de peste an a Sfinților Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și a Sfântului Mucenic Oprea care, în vremuri vitrege, au apărat cu dârzenie Ortodoxia străbună și ființa neamului românesc.
”Farmecul sărbătorii va fi sporit de prezența, în Catedrala eparhială, a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, patronul marinarilor, ocrotitorul copiilor, mângâietorul celor săraci și bolnavi și ajutătorul generos al tuturor creștinilor care îl cinstesc după vrednicie”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia într-un comunicat de presă. 

Programul liturgic din perioada 20-23 octombrie 2016

Joi, 20 octombrie

  • ora 17.00 – primirea în faţa Catedralei a raclei cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei
  • ora 17.30 – slujba Privegherii (Vecernia mare cu Litie şi Utrenia)

Vineri, 21 octombrie

  • ora 8.30 – Acatistul Sfinţilor Mărturisitori Visarion şi Sofronie şi a Sfântului Mucenic Oprea
  • ora 9.30 – Sfânta Liturghie în sobor arhieresc
  • ora 18.00 – Vecernia şi Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae

       Sâmbătă, 22 octombrie

  • ora 7.00 – Utrenia
  • ora 8.00 – Sfânta Liturghie
  • ora 9.30 – Parastas pentru cei adormiţi
  • ora 18.00 – Vecernia mare şi Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae

       Duminică, 23 octombrie

  • ora 8.30 – Utrenia
  • ora 10.00 – Sfânta Liturghie
  • ora 18.00 – Vecernia şi Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae
  • ora 20.00 – plecarea delegaţiei cu sfintele moaşte

[nggallery id=2862]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea