Rămâi conectat

Actualitate

Foto/ Video: Peste 200 de albaiulieni au gustat ritmul muzicii jazz în Piaţa Cetăţii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Aflat la a doua ediţie în „Oraşul Unirii”, Alba Jazz a adus vineri seara o formaţie titrată din Franţa, Richard Galliano & Tangaria New Quartet care a susţinut un  concert cu muzică specifică festivalului la care au asistat aproximativ 200 de persoane în Piaţa Cetăţii.

Ritmul muzicii jazz a fost simţit în diferite feluri de albaiulieni manifestându-se prin dans şi voie bună. Cei mai norocoşi au prins un loc liber alături de prieteni la o terasă, iar alţii s-au îngrămădit în faţa scenei cu scopul de  a filma şi fotografia pentru a avea amintiri cu artiştii.

Invitat special din Franţa, formaţia Richard Galliano & Tangaria New Quartet

În trecut, nu părea să existe un mare artist asociat cu acordeonul. Apoi a apărut Richard Galliano, mânat de o pornire nestăpânită de a-și împărtăși convingerea că acordeonul merita să aibă un loc al său în inima jazz-ului, alături de saxofon și trompetă. Galliano este un muzician extraordinar de versatil, capabil să-și lase amprenta în tot soiul de contexte muzicale, de la apariții solo, la reprezentații cu trupe ample. Abilitățile sale excepționale de solist sunt, acum, recunoscute iar el continuă să exploreze orizonturi muzicale vaste, fără a pierde, totuși, acea calitate lirică ce inundă baladele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea