Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ VIDEO: ”O altfel de ședință a consiliului local”, la Alba Iulia. Hotărâri inițiate și votate de elevii de la Colegiul Economic, în cadrul proiectului de educație civică ”Joc de strategie: politica locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, la Alba Iulia, a avut loc o altfel de ședință a consiliului local. Elevii de la Colegiul Economic s-au transformat, pentru o zi, în reprezentanți ai unor partide, în forul decizional local, au inițiat hotărâri, pe care le-au dezbătut și apoi le-au votat. Activitatea a făcut parte din cadrul proiectul de educație civică ”Joc de strategie: politica locală”.

sedinta-cl-cu-eleviLa ședință au asistat și câțiva dintre consilierii locali în funcție, Rodica Andronescu, Cornel Sandu, Gabriel Lupea și Mircea Trifu.

”Astăzi, am renunțat pentru o zi la calitatea de ales local și am luat parte la simularea unei ședințe de consiliu local, în calitate de cetățean al municipiului Alba Iulia. Proiectul Fundației Friedrich Ebert, își propune a stimula interesul elevilor și al tinerilor, pentru politica și problemele comunității. Felicitări atât organizatorilor cât și elevilor, pentru inițiativa și implicare!”, a spus consilierul PNL Gabriel Lupea.

Jocul de strategie este o metodă de educație politică prin care se urmărește ideea de a simula cât mai real posibil activitatea unei instituții politice existente. În proiectul propus de Fundația Friedrich Ebert tinerii din municipiul Alba Iuliaau participat timp de 2 zile la un training de formare în care le-au fost facilitate cunoștințe despre modalitatea de funcționare a instituțiilor democratice din România, dar și mecanismele de participare prin care cetățenii pot interveni în luarea deciziilor publice.

YouTube video

Fundația Friedrich Ebert (FES) din Germania a dezvoltat în urmă cu 10 ani un Joc de strategie care are în prim plan politica locală și de atunci îl derulează cu succes în Germania, Croația sau Cehia, iar din 2009 și în România în peste 30 de localități: Mediaș (Sibiu), Brașov (Brașov), Satu Mare (Satu Mare), Piatra Neamț (Neamț), Sibiu (Sibiu), Bârlad (Vaslui), Turda (Cluj), Mioveni (Argeș), Horezu(Argeș) Bistrița (Bistrița-Năsăud), Ștei (Bihor), Suceava (Suceava), Curtea de Argeș (Argeș), Deva (Hunedoara), Târgoviște (Dâmbovița), Horezu (Argeș), Cisnădie (Sibiu), Isaccea (Tulcea), Vulcan (Hunedoara), Câmpulung Muscel (Argeș), Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Orăștie (Hunedoara), Bicaz (Neamț) etc.

[nggallery id=2806]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea