Rămâi conectat

Curier Județean

Foto/ Video: Miting împotriva schimbării stemei judeţului organizat de asociaţia „Realitate şi Adevăr”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Asociația „Realitate și Adevăr” a organizat astăzi de la ora 15.00, un miting care a început din faţa sediului Prefecturii Alba cu intonarea imnului naţional şi a continuat cu o plimbare însoţită de scandări şi proteste împotriva „tentativei de ştergere simbolică de pe efigiile naţionale şi din istorie, a românilor din Transilvania, precum şi a celor din Ţară Moţilor!”

În faţa Consiliului Judeţean s-au adunat între 15 şi 20 de persoane cu steaguri şi simboluri tricolore şi au început protestul prin intonarea imnului naţional avându-l ca şi reprezentant pe preşedintele asociaţiei „Realitate şi Adevăr” care a mai folosit portavocea şi pe parcursul protestului. Organizatorii au intenţionat să înmâneze cu acest prilej o scrisoare deschisă autorităților administrative şi liderilor politici locali prin care să-şi arate nemulţumirea faţă de schimbarea stemei judeţului.

Pe parcursul călătoriei înspre zona din cetate a oraşului cei implicaţi în miting şi-au arătat nemulţumirea prin scandări: „Cerem astăzi de la voi, daţi-ne stema înapoi”, „Sus tricolorul români, suntem în ţară stăpâni”, „Nu coroana regilor ci pecetea moţilor”, „Toţi românii au luptat, regii doar s-au înfruptat”, „Ne vrem stema înapoi, altfel veţi afla de noi”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea