Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Mircea Hava a depus jurământul pentru al șaselea mandat consecutiv. Voicu și Pleșa, reconfirmați în funcțiile de viceprimari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

constituire Consiliul Local Alba Iulia03Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a depus, joi, jurământul de învestire în funcție în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Local Alba Iulia. Paul Voicu și Gabriel Pleșa au fost reconfirmați în funcțiile de viceprimari, ei primind voturile a 13 consilieri, din 18 prezenți. Aceștia au fost votați de 12 membri PNL, dar și de un consilier local care nu aparține acestei formațiuni politice. 

Ședința a avut loc la Direcția de Programe din Alba Iulia și a fost condusă de Popa Pavel, cel mai vârstnic consilier local.

În Consiliul Local Alba Iulia, PNL a câștigat, în urma scrutinului din 5 iunie, 12 mandate, PSD – cinci, ALDE – două, PMP – unul, alt mandat fiind obținut de candidatul independent Mircea Trifu.

Cei 21 de consilieri care vor forma noua componență sunt: Paul Voicu, Pleșa Gabriel Codru, Sandu Cornel Stelian, Andronescu Rodica, Popescu Emil, Popa Pavel, Tudorașcu Raul Sebastian, Lupea Gabriel, Pocol Dorin, Hașa Cătălin, Ignat Alin, Domuța Iulius Viorel – din partea PNL (următorul pe lista liberalilor este Costinaș Marius Adrian); Clepan Dimitrie-Horațiu, Crișan Vasile, Medrea Bogdan, Bumbu Nicolae, Bunea Ioan-Iulian – din partea; Ovidiu Jidveian, Marius Popescu – din partea ALDE; Angela Moldova – din partea PMP; Mircea Trifu – candidat independent.

UPDATE: Primarul Mircea Hava și consilierii locali au jurat cu mâna pe Biblie și pe Constituție că vor respecta toate legile țării, că vor face cu bună-credință ceea ce stă în puterea și priceperea lor spre binele locuitorilor municipiului Alba Iulia.

În discursul său de după depunerea jurământului, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a adresat câteva cuvinte albaiulienilor: ”Pe ei vreau să-i felicit pentru că de 20 de ani am lucrat împreună și lucrurile se văd. Pe ei pentru că au înțeles că dacă avem continuitate și știm să lucrăm putem să facem lucruri bune. Pe ei pentru că nu s-au lăsat amăgiți de toate minciunile și promisiunile care au curs pe conducta electorală. Pe minunații albaiulieni pentru că sunt așa cum îi știu de mai bine de 20 de ani, oameni care nu se pot pleca în fața minciunilor și a promisiunilor electorale. Lor le mulțumesc și pe ei îi felicit. Domnilor consilieri, ne așteaptă patru ani de lucru. Alba Iulia, așa cum a fost de 20 de ani, va fi aici pe masa dvs.. Vă rog să înțelegeți că aici lucrăm pentru oraș (…) Vă asigur că aici în următorii patru ani se va face administrație (n.a. nu politică). Vreau să vă spun că pentru oricare dintre dvs., nu doar pentru cei din PNL, ușa mea este deschisă”, a spus Hava.

UPDATE 1: Consilierul PNL Cornel Sandu i-a propus viceprimari pe Paul Voicu și pe Gabriel Pleșa, aceștia acceptând propunerea.

Consilierul independent Mircea Trifu l-a propus viceprimar pe Ovidiu Jidveian (ALDE), care a refuzat propunerea, iar Marius Popescu (ALDE) l-a propus pe Vasile Crișan (PSD), care a refuzat la rândul său.

UPDATE 2: Paul Voicu și Gabriel Pleșa au fost realeși viceprimari ai municipiului Alba Iulia, pentru un nou mandat, cu 13 voturi pentru, trei voturi împotrivă, alți doi consilieri anulându-și voturile.

La această ședință au participat 12 membri PNL, trei – PSD, doi – ALDE și candidatul independent Mircea Trifu.

Astfel, deducem că cei doi au primit voturile consilierilor locali PNL și un vot din partea PSD, ori ALDE, ori din partea candidatului independent Mircea Trifu. Votul este secret.

Revenim cu detalii, fotografii și filmări.

[nggallery id=2332]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea