Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: La Ocna Mureş a apărut primul ştrand, după distrugerea băilor sărate: Complexul de Agrement ”Bellavi”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

strand belavi ocna mures17La ieșirea din Ocna Mureș spre Noșlac, cam la 6 kilometri de centrul orașului,  după Uioara de Sus, a apărut, în nici un an de zile, un complex de agrement ce cuprinde un lac ce se întinde pe 3 hectare, pentru iubitorii de pescuit, două piscine de cea mai bună calitate, una de 26X11 m și alta de 8X4m, plus două locații în care amatorii de petrecere se pot destinde în voie.

Se numește Complexul de Agrement ”Bellavi” și a fost ridicat, în mai puțin de un an de zile, la inițiativa și cu aportul nemijlocit al investitorului Bartha Balaș Bela. Fiu al locului, din satul Medveș, nu din Fărău, cum a ținut să sublinieze, Bartha Balaș Bela a început afacerea cu balastiere în 1994.

Complexul de agrement a fost creat exclusiv cu capital propriu, investitorul ocnamureș an mărturisind că nu a accesat fonduri europene pentru că ar fi avut prea mult timp de așteptat. Ba chiar și despre investiția realizată într-un timp incredibil de scurt – pentru cei obișnuiți cu nesfârșitele tergiversări al proiectelor derulate pe fonduri naționale și europene – Bartha Balaș Bela spune că ar fi putut-o finaliza și mai rapid, dacă aprobările și avizările actelor ar fi decurs mai repede.

strand belavi ocna mures25Este singura piscină funcțională din Ocna Mureș, la ora actuală, după desființarea băilor sărate din oraș. Investitorul a considerat că, având 60 de hectare de teren în apropierea malului Mureșului, suprafață pe care poate face exploatare de balastieră – afacerea de bază a firmei – este binevenită și o zonă de agrement, pe lângă amenajarea piscicolă la care i-a obligat legea.

”E o zonă liniștită, în care se pot practica atât activități de agrement cât și pescuit sportiv. Complexul de agrement a fost început de la zero, de fapt de la sub zero, cam minus 6 metri, cel mai adânc punct al lacului cu pești. Lucrările le-am făcut în regie proprie. Am ridicat diguri, am plantat în jur de 400 de pomi în zonă. Am populat și cu pești: crap românesc de 6 feluri, șalău, sturioni. Zona este supravegheată video. Inițial am vrut să fac doar o pescărie, unde oamenii să vină să practice pescuit sportiv, să se simtă bine. Dar am fost la ștrandul din Bucerdea Grânoasă și când am văzut câți oameni strand belavi ocna mures08vin acolo – cred că erau vreo 500 când am fost eu într-o seară, cât se simt de bine și cât sunt de relaxați, mi-a plăcut și mie această idee. Mi-am zis că nu e posibil să lăsăm aici atât teren pustiu. Accesul spre complex este bun, de pe un drum județean, se poate intra cu mașini și biciclete sau chiar pe jos. Pe viitor avem în vedere și crearea de locuri de cazare, cu ieșire direct pe lac. În plus, avem în vedere amenajarea unor terenuri de fotbal și de tenis în imediata apropiere a complexului de agrement, pentru a mări oferta noastră recreațională.

În perioadele mai fierbinți vor lucra la Complexul de Agrement ”Bellavi” 14-15 oameni. Zona este structurată în așa fel încât zona piscinei este delimitată de zona teraselor și de zona lacului de pescuit. Așa că aici se pot organiza fie petreceri separate: nunți  botezuri, petreceri fie mixte, care să includă și activitatea la piscină. Intrarea la piscină este de 15 lei pentru copii de până la 15 ani și de 20 de lei pentru adulți. Copiii de până la 5 ani au intrare gratuită, alături de părinții care plătesc. Orarul este de la 10.00 la 20.00”, explică investitorul Bartha Balaș Bela.

strand belavi ocna mures09Piscinele din complex sunt impecabil realizate de firma Alba Decor, din piatră și faianță mozaic de culoare albastru. Iluminatul nocturn al piscinelor te duce cu gândul la paradisul grecesc din Creta, briza Mureșului înlocuiește perfect vântul de pe Marea Egee iar țârâitul greierilor din liniștea nopților de vară se aseamănă  melodiilor cântate cu un bouzouki  elen. Merită încercat! Pentru încălzirea, purificarea și recircularea apei din piscină (care nu este salină) a fost achiziționată o instalație complicată, care ocupă o cameră. Baza piscinei este curățată zilnic cu un aspirator special. Clienții beneficiază de șezlonguri, umbrele și acces la bar. Deci, poftiți de serviți! Complexul ”Bellavi” vă așteaptă zi de zi!

Complexul Bellavi, ce include două piscine, două terase și balta pentru pescuit sportiv, va fi deschis publicului începând de vineri, 22 iulie 2016, ora 12.00.

 [nggallery id=2440]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea