Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO / La doar 11 ani, un pui de moţ din Apuseni, cântă la saxofon şi clarinet cu un talent înnăscut

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă un alt copil de vârsta lui ar vrea să se laude cu ceva, probabil şi-ar înşira jucăriile.Andrei Tomuş, un băiat de 11 ani din satul Bucium, Cerbu, îşi etalează însă instrumentele muzicale la care ştie să cânte.

Andrei a învăţat să cânte la 3 instrumente, iar la Liceul “Regina Maria” unde este elev în clasa a 6-a studiază clarinet si pian. Născut cu ureche muzicală, Andrei este o raritate, un talent nativ.

În micul sat din Apuseni, băiatul  şi-a surprins părinţii cu interpretările sale: “Cumnatul meu a început să cânte la orgă şi mi-a plăcut foarte mult. Prima dată am vrut orgă, după aceea el şi-a luat saxofon. Mi-a plăcut cum cântă şi l-am întrebat dacă pot să suflu şi eu. Când am suflat am uitat de orgă şi de atunci am început să cânt la saxofon”, povesteşte Andrei.

Avea 9 ani când a cântat pentru prima oară la un instrument.Văzând că fiului lor îi place şi are şi talent, părinţii au decis să îl susţină şi să îl ajute să îşi cultive abilităţile. Aşa se face că Andrei a început să studieze alături de dirijorul Gheorghe Bădău, din Cîmpeni.

Puiul de moţ a prins drag de saxofon, dar continuă să cânte şi la alte instrumente. Timid, spune că asta îi place să facă. Dacă îl întrebi cum de se pricepe să cânte la orice instrument, răspunde „pur şi simplu”: “Muzica e parte din viaţa mea. Atunci când cânt mă relaxez. Este o placere,” spune tânărul.

A participat şi la competiţii muzicale, iar până în prezent a obţinut locul 3 la concursul “Tinere speranţe” de la Gherla, iar la noi în judeţ, la preselecţia concursului “Cultură Pentru Cultură” a luat locul întâi, aşa cum, de altfel, Andrei merită…

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea