Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Jefuitorii de biserici din Alba prinși și reținuți de polițiști. Sunt din Cugir și Șibot. Au între 14 și 29 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru tineri suspectați că au jefuit mai multe biserici din județul Alba, respectiv din Vințu de Jos, Balomir, Șibot și Cugir, au fost reținuți joi de polițiștii din cadrul IPJ Alba.

hoti biserici Alba (2)

Tânărul din imagine (foto 1) adus în jurul orelor 15.30 la audieri la sediului Poliției din Alba Iulia are 16 ani și este din Șibot. Cel de-al al doilea bărbat (foto 2), are de 29 de ani și este din Cugir. Ceilalți doi au 14 și respectiv 17, cel din urmă fiind încarcerat la penitenenciarul Craiova.

CITEȘTE ȘI: Hoți fără frică de Dumnezeu au spart trei biserici din Cugir. Le-au trebuit banii din cutia milei

hoti biserici Alba (1)

 

La sfârșitul lunii ianuarie a.c., pe parcursul a două nopți consecutiv, trei lăcașe de cult din Cugir au fost jefuite de autori necunoscuți. Este vorba de bisericile ortodoxe ”Sfântul Gheorghe”, ”Sfâna Treime” și ”Trei Ierarhi”.

YouTube video

„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vinţu de Jos au reuşit probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea, în perioada lunilor septembrie 2015 – februarie 2016, a  şapte infracţiuni de furt din interiorul unor biserici, localuri de alimentaţie publică, precum şi imobile, situate pe raza comunelor Vinţu de Jos şi Şibot.

În sarcina a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, din oraşul Cugir şi comuna Şibot, poliţiştii au reţinut faptul că în perioada lunilor septembrie 2015 – februarie 2016, pe timp de noapte, au pătruns în incinta unor biserici, localuri de alimentaţie publică şi imobile, situate pe raza comunelor Vinţu de Jos şi Şibot, de unde au sustras bani, ţigări, precum şi  diverse bunuri şi valori (aparatură electrocasnică, scule, alimente, aparatura electronică, etc.).

În cauză s-a propus unităţii de parchet competente ca urmărirea penala să se efectueze fata de cele patru persoane, cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Poliţiştii au dispus faţă de două persoane, respectiv un minor de 16, din comuna Şibot şi un bărbat de 29 de  ani, din oraşul Cugir, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 12.02.2016, aceştia să fie prezentaţi Parchetului Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul de 29 de ani reţinut a fost eliberat din Penitenciar în anul 2015, unde a executat o pedeapsă privativă de libertate tot pentru infracţiuni de furt”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Alba.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea