Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Iuliu Maniu, omagiat la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Astăzi, 5 februarie 2013, împlinirea a 60 de ani de la trecerea în eternitate a marelui om politic Iuliu Maniu, la Alba Iulia s-a comemorat printr-un ceremonial de depuneri de coroane la statuia lui Iuliu Maniu din Piaţa din centrul oraşului ce-i poartă numele.  Începând cu ora 11.30, au adus omagii marelui fruntaş ţărănist, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai partidelor politice, dar şi membri ai Fundaţiei “Alba Iulia, 1 Decembrie 1918”.

A vorbit despre impresionanta personalitate a Iuliu Maniu preşedintele PNŢCD Alba, Alin Popa: „Iuliu Maniu este un român al tuturor românilor, este un exemplu de moralitate şi un exemplu  care ar trebui să fie urmat de toţi politicienii români”.

 Totodată, acesta a ţinut să precizeze că soclul statuii nu face cinste oraşului Alba Iulia şi a făcut un apel la reprezentanţii primăriei, care au fost de faţă, să propună Consiliului Local să-l aducă într-o stare mai bună.

„Deşi este un moment în care ar trebui doar să  îl omagiem pe Iuliu Maniu, nu pot să nu remarc soclul acesta, care nu face cinste oraşului, mai ales că este la kilometrul zero al Alba Iuliei. S-au făcut şi  investit atâţia bani în alte lucruri de mai puţină importanţă, şi fără să mai spun mai multe lucruri, facem un apel la reprezentanţii primăriei, care sunt de faţă, să înştiinţeze Consiliul Local să facă bine să aducă soclul aceste statui la un stadiu în care să fie cât de cât acceptabil, mai ales că Alba Iulia este un centru istoric şi turistic din ce în ce mai important. Vine sezonul cald şi din ce în ce mai mulţi oameni din ţară vor veni în concediu, sau să viziteze Alba Iulia. Pe bună dreptate, suntem mândri de Cetatea care s-a făcut dar trebuie să nu se neglijeze nici celelalte puncte importante din istoria noastră”, a spus Alin Popa.

Au depus coroane de flori Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Local Alba Iulia,  Fundaţia „Alba Iulia, 1 Decembrie 1918” şi partidele politice PNŢCD, PNL şi PSD.

YouTube video

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bătrân de 68 de ani, din Ocna Mureș, prins ”MORT DE BEAT” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bătrân de 68 de ani, din Ocna Mureș, prins ”MORT DE BEAT” la volan: Polițiștii i-au făcut dosar penal Un bătrân de 68 de ani, din Ocna Mureș, a fost prins ”MORT DE BEAT” la volanul unei mașini. Polițiștii i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Citește și: Notarul din Mureș care a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea