Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO: Grevă spontană la Administrația Finanțelor Publice Alba. Nemulțumiți de proiectul Legii salarizării, angajații au oprit lucrul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nemulțumiți de proiectul Legii salarizării, care dacă ar intra în vigoare ar urma să ducă la scăderea salariilor celor din domeniul Finanțelor, angajaţii AFP Alba s-au alăturat protestului spontan demarat de Alianţa Naţională Sed Lex în toată țara și au oprit lucrul, luni dimineaţă.

”Acest protest spontan este asemănător protestelor din toată țara. S-a declanșat pe baza nemulțumirilor privind Legea salarizării prin care salariile din sistemul finanțe scad. Așa cum spune doamna ministru că începând cu anul 2018 toate salariile cresc cu 25%, este o minciună, de fapt la noi scad. Pentru că nu se spune că în grilele pentru anul 2022 sunt mai mici decât cele în plată acum. Legea spune că dacă salariile, prin majorare, sunt mai mari decât grila din 2022, rămân cele din anul acela. Practic scăderea va fi de până la 35% în funcție de salariile fiecăruia. Suntem nemulțumiți pentru că salariații din ANAF-ul central și Ministerul de  Finanțe au creșteri între 35 și 65% dață de noi”, a declarat liderul sindicaliștilor de la AFP Alba.

Acesta a mai adăugat că de două săptămâni liderii de sindicat poartă negocieri cu Ministerul Muncii. Inițial au fost aprobate niște amendamente care duceau la o creștere cu 15%. Angajații structurilor teritoriale cer să fie trecuți în grila de salarizare a structurii centrale, singura luată în considerare pentru creșterile salariale.

https://youtu.be/IHB03gar5jg

La protest participă angajați din toată țara. Salariații cer Ministerului de Finanțe și Guvernului să revizuiască grilele de salarizare din proiectul de lege, astfel încât „să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice, etc)”, a transmis Alianța Sed Lex.

Protestatarii avertizează că greva are o perioadă nedeterminată de timp, ceea ce ar putea duce la „blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul”.

[nggallery id=3949]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea