Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Crucea Roșie și DSP Alba, activități de informare și conștientizare privind depresia, la centrul comercial Alba Mall, de Ziua Mondială a Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crucea Roșie și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba realizează, vineri, la centrul comercial Alba Mall din Alba Iulia, activități de informare și conștientizare privind depresia, împărțind pliante cu tema din acest an a zilei Mondiale a Sănătății, popularizând, în același timp, serviciile pe care le oferă Crucea Roșie.

Tema principală din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății este depresia. Campania „Depression: let’s talk” vizează eliminarea stigmatizării și conștientizarea importanței apelării la ajutor specializat de către persoanele afectate de depresie.

”În virtutea protocolului de colaborare pe care DSP Alba l-a încheiat cu Crucea Roșie, filiala Alba, am pregătit activități de informare și de conștientizare a populației cu privire la depresie și cu privire la modalitățile de combatere a acestei boli. Considerăm că este important contactul cu oamenii, am ieșit din birouri, împărțim pliante, astfel încât populația să fie conștientă de riscurile acestei boli”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

”Pe lângă acțiunile acestea de conștientizare, avem planificate astăzi și activități în cadrul unităților de învățământ – grădinițe și școli – unde voluntarii Crucii Roșii vor face sesiuni de informare atât privind depresia, care este tema campaniei de astăzi dar și cu privire la un stil de viață sănătos, alimentație sănătoasă și mișcare”, a spus directorul Crucii Roșii, filiala Alba, Adrian Dușa.

Voluntarii Crucii Roșii împart pliante la intrarea în Alba Mall cu informații privind serviciul de îngrijire medicală la domiciliu al Crucii Roșii, autorizat de Ministerul Sănătății și gratuit prin Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

”Oamenii sunt informați cu privire la activitățile pe care Crucea Roșie le desfășoară în sectorul medical, servicii de transport sanitar cu ambulanțele pe care noi le avem în cadrul serviciului privat. Oamenii vor fi informați de cursurile de prim ajutor, vor afla că e simplu să salvezi o viață când știi ce ai de făcut, de banca de alimente, dar și de Ziua Mondială a Sănătății”, a declarat un voluntar.

Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită la 7 aprilie, ne oferă în acest an o oportunitate unică de a ne mobiliza, acționa și a crește nivelul de conștientizare asupra unui subiect de sănătate publică prea puțin abordat în ciuda consecințelor uneori devastatoare. Depresia provoacă suferință mentală cu impact asupra capacității oamenilor de a efectua chiar și cele mai simple sarcini de zi cu zi. Mai mult, depresia poate duce la sinucidere, acum a doua cauza de deces la nivel mondial, în rândul tinerilor de 15-29 ani (OMS, 2017).

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, la nivel mondial, există mai mult de 300 de milioane de persoane afectate (reprezentând 4,4% din populaţia globului). Pe continentul european, peste 40 de milioane de persoane suferă de tulburări depresive, iar în România, prevalenţa este estimată la 5% din populaţia generală (931000 de cazuri). Datele statistice sunt relative având în vedere faptul că o multitudine de cazuri rămân nediagnosticate, fie datorită lipsei unor cunoştinţe cu privire la simptomatologia de debut a bolii, fie datorită neprezentării la medic din considerente subiective, diagnosticul unei boli psihice constituind, în mod empiric, un stigmat.

Depresia afectează oameni de toate vârstele, din toate categoriile sociale, și în acest context DSP Alba a ales parteneriatele menționate mai sus tocmai pentru a putea crește nivelul de conștientizare asupra acestei boli într-un mod cât mai eficient.

[nggallery id=3743]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea