Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: ”Criza gunoaielor” a scos pesediștii în stradă la Alba Iulia. PROTEST cu pubelă de gunoi în fața Primăriei și a Consiliului Județean: ”Hava, Dumitrel, demisia!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

protest gunoi alba iulia07Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, joi dimineața, la mitingul de protest organizat de PSD împotriva creșterii  preţului la gunoi și a celor responsabili pentru amânarea începerii  lucrărilor la groapa ecologică de la Galda de Jos.

Protestatarii au venit ”înarmați” cu o pubelă de gunoi și pancarte pe care erau inscripționate mesaje prin care se cerea demisia primarului municipiului Alba Iulia și a președintelui CJ Alba. ”Hava, Dumitrel, demisia! Ați triplat prețurile!”, ”Incompetența miroase!”, ”Dumitrel, ne-ai îngropat în gunoaie!”, ”Ne-am săturat să ne mințiți”, ”PDL = partid de hoți”, sunt doar câteva dintre mesajele afișate pe pancarte.

Mitingul a început în jurul orei 9.00, în fața primăriei, de unde s-a pornit spre Consiliul Județean Alba. Pe drum, protestatarii au scandat, ajutați de o portavoce, lozinci împotriva primarului Mircea Hava și a președintelui Consiliului Județean, Ion Dumitrel. Potrivit estimărilor jandarmilor, numărul persoanelor ieșite în stradă s-a ridicat la 200.

Printre cei prezenți la manifestare s-au numărat președintele PSD Alba – Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba Iulia – Ovidiu Jidveian deputatul PSD – Călin Potor, consilierul județean – Ioan Florea și  consilierii locali – Bogdan Medrea, Daniel Zdrânc și Vasile Crișan.

 ”În perioada aceasta, trebuia ca halda de gunoi de la Galda de Jos să fie funcțională. Nu trebuia ca dvs. să plătiți mai scump deșeurile și să ajungă pe la Sibiu, pe la Brașov, sau în altă parte. Am înțeles că mai nou la Târgu-Jiu. De ce să plătească mai mult pentru gunoi cetățenii? Văd aici incompetența administrației locale (se strigă demisia – vezi VIDEO). Consilierii municipali, județeni și parlamentarii de Alba din partea PSD vor lua poziție cu privire la acest subiect”, a spus președintele PSD Alba Ioan Dîrzu.

Protestatarii au ajuns, în jurul orei 10.00, în fața sediului CJ Alba, unde au purtat discuții cu președintele Ion Dumitrel și vicepreședintele Florin Roman. Cum au decurs, citește și VIDEO Ion Dumitrel și Florin Roman, huiduiți la Alba Iulia. Gestul neașteptat al președintelui CJ Alba: Am venit să-mi dau demisia

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia consideră că după ce Garda de Mediu Sibiu a dispus interzicerea depozitării, la Cristian, a deșeurilor provenite din alte județe, prețul la gunoaie se va dubla, din 2016, pentru cetățenii din Alba, deoarece alte gropi de gunoi se află la o distanță de cel puțin 200 de kilometri.

Primarul Mircea Hava a anunțat că depozitarea gunoiului menajer din Alba Iulia nu reprezintă o problemă, iar administrația a găsit și o soluție de moment (depozitarea la Târgu-Jiu), cât și alte rezolvări, pe termen lung, până la finalizarea Depozitului de Deșeuri de la Galda de Jos. Edilul a mai precizat că există alternativa depozitării într-un spațiu privat, amenajat lângă Ocna Mureș, care așteaptă autorizația de mediu.

Dragoș SUCIU; Alexandra MATEȘ 

[nggallery id=1192]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea