Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Concert coral simfonic ”Alba Aeterna”, la 300 de ani de la construirea Cetății Alba Iulia. Catedrala Romano-Catolică, arhiplină

Alexandra Mates

Publicat

în

concert aniversar cetate18Cei 300 de ani de la construcția Cetății Alba Carolina au fost marcați, duminică, la Alba Iulia, printr-un concert excepțional susținut de Corul Filarmonicii ”George Enescu” din București și orchestra Filarmonicii din Sibiu.

Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” a fost arhiplină, sute de albaiulieni venind să-i asculte și să sărbătorească astfel cele trei secole de la începerea înălțării Cetății.

Corul Filarmonicii ”George Enescu” este una dintre cele mai apreciatconcert aniversar cetate40e formule corale mixte din Romania, iar de această dată a fost completat în mod spectaculos şi deplin de instrumentiştii Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.

Publicul prezent a putut asculta lucrări de partitură clasică, într-un concept vocal-simfonic perfect asimilat de rezonanţa robustă a catedralei ”Sfântul Mihail”.

Programul a inclus lucrări precum: P. Mascagni – Intermezzo din Cavaleria Rusticana; E. Elgar – Pomp and circumstance; G. Verdi – Uvertura Forta Destinului; Tiberiu Olah – Intrarea in Alba Iulia; W.A. Mozart – Requiem – Lacrimosa; G. Verdi – Requiem – Dies Irae; G.F. Handel – Zadok the priest; A. Borodin – Dasurile Polovtiene.

Intitulat ”Alba Aeterna”, evenimentul prin care au fost sărbătoriți cei 300 de ani de la de la prima piatră de temelie a Cetăţii Alba Carolina a fost inclus în programul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Piatra de temelie a Cetății Alba Carolina s-a așezat în bastionul lui Carol în 4 noiembrie 1715, iar aceasta a fost concepută să fie apărată de aproximativ 10.000 de soldați. Forța de muncă la construirea Cetății cu 7 bastioane se cifrează undeva la 20.000 de oameni.

[nggallery id=1341]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea