Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Circa 1.000 de persoane la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia. ”Avortul ucide România”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 1000 de persoane, dintre care foarte mulți tineri, au participat, sâmbătă, la ”Marșul pentru viață” de la Alba Iulia, manifestare care a mai avut loc în multe orașe ale țării.  

În Alba Iulia marșul s-a organizat prin colaborarea dintre Departamentul de Misiune și Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe și organizațiile cultelor creștine, cu sprijinul Asociației Studenți pentru viață. Manifestarea a început de la Casa de Cultură a Sindicatelor, cei prezenți deplasându-se pe ruta: str. Vasile Goldiș – Bulevardul Transilvaniei – Piața Unirii – Poarta a IV-a a Cetății – Piața Cetății.

Marsul pentru viata01

Printre manifestanți au fost mulți adolescenți, tineri, părinți tineri, alături de copii, dar au participat și persoane mai în vârstă și preoți.

Participanții la marșul tăcerii purtau baloane și afișau pancarte cu mesaje de susținere a vieții precum: ”Embrionul este o persoană”, ”Iisus este Calea, Adevărul și Viața”, ”Avortul nu este niciodată o soluție, întotdeauna este un eșec”, ”Bărbații adevărați aleg viața”, ”80% dintre avorturi nu s-ar face dacă ar exista un bărbat care să susțină femeia. Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, ”A spune că sunt prea mulți copii e ca și cum ai spune că sunt prea multe flori”, ”Fiecare viață este un dar”, ”Copiii sunt o binecuvântare”, Iisus iubește toți copiii născuți și nenăscuți”, ”Protejați viața! Este darul lui Dumnezeu”, ”Avortul ucide România”, ”Avortul oprește o inimă care deja bate”, Copiii vor dreptate: viață și nu moarte!”.

Participanții au împărțit pliante în care se preciza că din 1958 până în 2014 (anul pentru care sunt disponibile ultimele date statistice) au fost înregistrate doar în spitalele din țară 22.638755 de avorturi legale. Potrivit informațiilor de pe pliante în perioada 1990 – 2014 s-au înregistrat 7.819253 de avorturi.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia, a transmis, sâmbătă, în mesajul său cu ocazia desfășurării Marșului pentru viață, că întreruperea cursului normal al sarcinii, este întreruperea vieții unei ființe existente, deci o crimă.

”Viața este un dar sacru pe care îl primește fiecare de la Dumnezeu încă din momentul conceperii, atunci când în sarcina providenței divine apare încă o nouă și unică persoană chemată la îndumnezeire. Marele medic profesor Mina Minovici, prezentând concluziile medicinei, antropologiei și biochimiei, care confirmă faptul că embrionul este viață cu existență și identitate de sine, cu toate drepturile, inclusiv cel la viață, din momentul conceperii, adăuga: ,,Pentru a chezășui soliditatea structurii bazate pe trăinicia nucleului familial, se acordă ființei rodului (qui in utera est) nu o cvasi-personalitate, ci o personalitate legală și o capacitate legală totală”. În consecință, întreruperea cursului normal al sarcinii, este întreruperea vieții unei ființe existente, deci o crimă. Sfântul Ioan Gură de Aur, adresându-se bărbatului femeii care purcede la avort, îi zice: ,,Și sălașul nașterii îl faci sălaș al uciderii. De ce o înarmezi pentru vărsare de sânge pe femeia care a fost menită să nască prunci?”, a transmis ÎPS Irineu.

Astfel de manifestări au mai avut loc în județul Alba în municipiile Aiud, Blaj, Sebeș și în orașul Câmpeni.

[nggallery id=1836]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea