Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Ciobanul Nicolae din Vințu de Jos și o altă vedetă-surpriză într-un nou videoclip de muzică populară

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ciobanul05Nicolae Vlad, cunoscut mai bine drept Ciobanul Nicolae, este din nou erou de videoclip, dar și un om pe cinste. Și cum altfel să fie evocată mai bine mândria de a fi cioban decât printr-o nouă melodie și videoclip dedicate lui.

Și nu e singurul personaj cunoscut, între protagoniști mai apare și Mihaela Dehelean, fosta șefă de la Agenția de Protecție a Mediului Alba. Melodia este interpretată de solistul de muzică populară Ionică Ardeleanu.

Totul a început pentru ”cel mai tare cioban din județul Alba” în urmă cu câțiva ani buni, de la foarte puțin, 8-10 oi, de la tatăl lui. Învățat de mic copil cu oile, își continuă activitatea chiar dacă în ziua de astăzi este tot mai greu datorită terenurilor mai puține, ciobani – oameni care să îl ajute – găsește tot mai rar și mai ales din pricina faptului că piața de desfacere aproape că nu există. Căldurile foarte mari vara și bolile îi îngreunează și mai mult munca.

Și cum în meseria de cioban contează foarte mult să iubești animalele, pentru Nicolae  foarte importanți sunt și câinii de întors oile. Ciobanul e cioban adevărat atunci când știe să lucreze împreună cu câinele și nu e doar păstor, paznic la oi. Câinele e bun dacă și ciobanul e priceput.

În ceea ce privește rasele pe care le găsim la stâna lui, crescătorul merge după o vorbă a ciobanilor, ”ce ni drag, aia ținem”. Astfel, lui Nicolae Vlad îi sunt dragi oile țurcanele, oacheșe și breze.

Ciobanul din Vințu este mereu prezent pe piață, dar și la evenimente și expoziții, unde cei care doresc pot să se delecteze cu cel mai gustos balmoș și cea mai bună brânză de oaie. Se va putea lăuda în curând și cu telemea și caș de oaie atestate.

”Om de cinste și-omenie”, după cum spune și cântecul, oricine dorește să îi trecă pragul stânei este bine primit deoarece… ”cât o fi lâna pe oaie nu-i cioban ca Niculaie”!

Sursa foto: facebook

[nggallery id=2875]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea