Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO| Ceremonialul schimbului de Gardă a Cetăţii Alba Carolina pe timp de seară: pedestraşi cu torţe aprinse, toboşari şi călăreţi în defilare prin Cetate

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbul de Garda al Cetatii Alba Carolina025Dacă până în prezent avea loc doar pe timpul zilei, celebrul ceremonial al schimbării Gărzii din Cetatea Alba Carolina  se va desfăşura în această vară şi pe timp de seară. Astfel, albaiulienii şi turiştii ce vor fi prezenţi în Cetate în fiecare weekend se vor putea delecta cu salve de tun şi parada cu făclii a Gărzii Cetăţii. Primul ceremonial de seară din acest sezon turistic a avut loc vineri, şi cu toate că vremea a fost neprielnică, zeci de oameni au venit pentru a urmări  spectacolul. Soldaţii cu torţe în mână şi călăreţii au reuşit să impresioneze publicul prezent, care nu răzbea să imortalizeze momentele inedite oferite de aceştia.

Schimbul de Garda al Cetatii Alba Carolina027Unic în ţară, ceremonialul shimbării de gardă recrează atmosfera de altădată în Cetatea Alba Carolina. Vineri seara, localnici dar şi turişti, adulţi şi copii, au venit pentru a participa la ceremonial. Călăreţii, toboşarii şi pedestraşii cu torţe aprinse au putut fi admiraţi într-o  defilare din faţa Celor Trei Fortificaţii spre Poarta a III-a a Cetăţii şi Poarta a IV-a, unde au prezentat onorul schimbului de gardă.

Ceremonialul schimbului de gardă a Cetăţii Alba Carolina are loc în fiecare zi de la ora 12.00, iar pentru turiştii care vin să înnopteze la Alba Iulia, acesta se va desfăşura, la sfârşitul săptămânii, şi seara. Vinerea şi sâmbătă  de la ora 21.00.

Iată programul din acest weekend:

*Sâmbătă 3 mai

ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu defilare – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a III-a – Poarta a IV-a)

ora 22.00 – Ceremonialul schimbului de gardă cu salve de tun – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a – esplanada Obelisc)

*Duminică 4 mai

ora 12.00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății Alba Carolina (Traseul celor 3 Fortificații – Poarta a IV-a – Poarta a III-a)

De asemenea, în fiecare vineri, de la ora 19.00,  localnicii şi turiştii vor avea ocazia să asiste la spectacole de reenactment antic. Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului vor însufleţi cele mai autentice personaje antice în spectacole şi demonstraţii militare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, aceste spectacole vor avea caracter de permanență în weekend până la sfârșitul lunii septembrie.

[nggallery id=1614]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea