Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba s-a mutat în ”casă nouă”. Investiție de peste 1, 5 milioane de lei pentru noul sediu, amenajat în clădirea în care a funcționat DGASPC Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba beneficiază, de curând, de un sediu nou, situat pe strada Mihai Viteazul nr.2. din Alba Iulia, unde își desfășoară activitatea toate serviciile și toate compartimentele din cadrul instituției. Este vorba despre vechea clădire în care a funcționat DGASPC Alba, pe care, după ample lucrări de modernizare, CJ Alba a hotărât să o atribuie centrului de cultură. 

 Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.519. 000,068 lei și a fost suportată din bugetul județului Alba.

Noul sediu a fost prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Alexandru Pal, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

”Ne bucurăm foarte mult că, exact în anul împlinirii a 10 ani de activitate a Centrului de Cultură Augustin Bena, iată-ne în primul nostru sediu, unde ne-am regăsit toate serviciile și toate compartimentele din cadrul centrului de cultură. Eficientizarea este maximă, fiind toți la un loc, și se simte și în proiectele pe care le implementăm(…) Avem spații de repetiții pentru ansamblul folcloric, ansamblul de dansuri, pentru orchestra de cameră, pentru fanfara județului Alba, și bineînțeles atelierele pentru toate clasele din cadrul Școlii de Arte și Meșeteșuguri”, a declarat directorul centrului de cultură, Alexandru Pal.

Potrivit acestuia, la intrarea în clădire va fi deschis, în viitorul apropiat, un magazin de suveniruri, în cadrul căruia vor fi scoase la vânzare creațiile elevilor de la Școala de Arte și Meșteșuguri.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba este o instituţie publică de cultură ce funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Alba şi are ca obiective promovarea valorilor culturale naţionale şi universale, formarea continuă în domeniul artelor şi meşteşugurilor, cercetarea, conservarea, promovarea şi valorificarea tradiţiei şi creaţiei populare româneşti, organizarea unor evenimente de calitate, profesioniste, în toata sfera culturii.

Instituţia a fost înfiinţată în 2007 prin reorganizarea Şcolii Populare de Arte şi Meşteşuguri şi a Centrului de Promovare a Culturii Tradiţionale şi Creaţiei Populare Alba. Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi-a deschis oficial porţile la 1 octombrie 2007, în preajma sărbătoririi a 127 de ani de la naşterea marelui compozitor şi dirijor Augustin Bena.

[nggallery id=3977]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea