Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: ”Cascade” de aplauze pentru festivalul ”Suflet de român” la Alba Iulia. A doua seară de spectacol în Piața Cetății

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

suflet de roman alba iulia51De o sărbătoare a cântecului și a dansului popular plină de culoare și tradiție au avut parte albaiulienii și toți cei care s-au aflat în acest weekend la Alba Iulia. Este vorba despre Festivalul ”Suflet de român”, a doua ediție, ce a a adus pe scenă, în ”cealaltă capitală”, o suită de artiști consacrați din țară, dar și tineri interpreți de muzică populară. Timp de două zile, mii de suflete de români pezenți în Piața Cetății s-au bucurat de un adevărat regal folcloric. Cascade de aplauze au curs duminică seara, la finalul festivalului, din partea publicului legănat de cântecele din minunatul folclor.

suflet de roman alba iulia103Veta Biriș, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, inițiatorul festivalului, Gheorghe Roșoga, Mariana Deac, Nineta Popa, Angela Buciu, Ina Todoran, Vlad Miriță, Leontina Ciucur, acompaniați de Orchestra Codru de România, sunt doar câțiva dintre artiștii care au reușit să ducă mesajul cântecului românesc la sufletele celor prezenți la festival.

La fel ca în prima seară, și duminică, în cea de-a doua seară, Piața Cetății din Alba Iulia a fost plină ochi de români dornici să asculte și să trăiască pe viu muzică populară din aproape toate zonele etnofolclorice.

Cântece patriotice, jiane, hațegane sau doine, de toate i-au făcut pe spectatori să se simtă cu adevărat români.

suflet de roman alba iulia83 Festivalul ”Suflet de român” este fără doar și poate un eveniment de calitate, cu artiști de excepție și un public unic și minunat, așa cum chiar mulți dintre cei care au cântat pe scenă au spus-o.

Spectacolul a fost prezentat de către cunoscuta prezentatoare TV , Iuliana Tudor.

Suflet de Român a atras mii de iubitori de folclor încă de la prima ediție, reunind la Alba Iulia cele mai importante nume din muzica populară. Evenimentul alătură tinerii interpreți cu cei consacrați, pentru a realiza astfel o simbioză între valorile actuale și cele în devenire.

Festivalul de folclor „Suflet de Român” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României.

Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia, un preambul perfect pentru marele moment folcloric ce este cuprins în programul anual al Festivalului de România – 1 Decembrie. Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară.

Festivalul își propune de asemenea să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți.

[nggallery id=857]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea